Jamaika Başbakanı Holness, Wang Yi’yi kabul etti

Jamaika Başbakanı Andrew Holness, başkent Kingston’da ülkesini ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti.

Jamaika Başbakanı Holness, Wang Yi’yi kabul etti
Yayınlama: 21.01.2024
0
A+
A-

Jamaika Başbakanı Andrew Holness, başkent Kingston’da ülkesini ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti.

Görüşmede, ikili ilişkilerin 2019 yılında stratejik ortaklık seviyesine yükseltildiğini hatırlatan Holness, Çin’in Jamaika’ya zor zamanlarda hiç tereddütsüz yardım elini uzatarak, ülkenin ekonomik gelişmesine destek verdiğini söyledi. 

Tek Çin ilkesini kararlılıkla izlediklerine dikkat çeken Holness, Jamaika’nın Çin’le ilişkilerine öncelik vereceğini, iki ülke arasında güçlü stratejik ortaklık ilişkileri oluşturulması için çaba harcayacağını ifade etti. 

Çin tarzı modernizasyonun diğer ülkelerin nitelikli kalkınması için örnek teşkil ettiğini dile getiren Holness, Çin’in eşitlik ilkesine bağlı kalarak, orta ve küçük ölçekli ülkelere samimiyetle yaklaştığına tanıklık ettiklerini ve Çin’in küresel tehditlere karşı koymada önderlik rolü oynamaya devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Wang Yi, Jamaika’yı Çin’e karşı dostane bir politika izlediği ve Tek Çin ilkesine bağlı kaldığı için takdir ettiklerini belirterek, Jamaika’ya Çin’in temel çıkarlarını savunma çabalarına anlayış ve destek gösterdiği için müteşekkir olduklarını kaydetti. 

Çin’in büyük ve küçük tüm ülkelerin eşit olduğunu savunduğuna dikkat çeken Wang, Jamaika'nın kendine özgü sistem ve yaşam tarzı seçmesine saygı gösterdiklerine, Jamaika'nın egemenliğini, bağımsızlığını ve milli gururunu korumasını, bölgesel ve uluslararası işlerde daha önemli bir rol oynamasını desteklediklerine işaret etti.

Çin ile Jamaika arasında Kuşak ve Yol kapsamındaki iş birliğinde verimli sonuçlar kaydedildiğine, ikili iş birliğinin geniş potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Wang, “Jamaika’yla kalkınma stratejilerinin kenetlenmesini güçlendirmeye, tüm alanlardaki iş birliğini genişletmeye ve iki ülke arasındaki dostluğun kamuoyu temelini sağlamlaştırmaya hazırız.” dedi.

Çin tarzı modernizasyonu hızlandıracaklarını dile getiren Wang Yi, hızlı kalkınma gerçekleştirirken bağımsızlığını korumayı uman gelişmekte olan ülkeler için yararlı bir referans sunmayı istediklerini kaydetti. 

Wang Yi, aynı gün Jamaikalı mevkidaşı Kamina Johnson Smith’le de bir araya geldi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.