İzmir’de Kariyer Fuarı açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki genç istihdamını artırmak için düzenlediği Kariyer Fuarı açıldı.

İzmir’de Kariyer Fuarı açıldı
Yayınlama: 06.10.2023
5
A+
A-

Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, özel sektör firmaları, meslek kuruluşları katıldı.  Açılışta ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki istihdamı artırmak için  işveren ile işgücünü bir araya getirecek kariyer sitesi www.kariyerimiz.com.tr de kullanıma açıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları incelemek için deprem bölgesine giden Başkan Soyer fuara katılamadı ancak açılışta hazırladığı video mesajla gençlere seslendi. Mesajında bu özel günde gençlerin yanında olmak istediğini fakat deprem bölgesinde yapılan işleri kontrol etmek için bölgeye gittiğini ifade eden Başkan Soyer, “İzmir’de yaşayan, eğitim gören üniversite öğrencisi, mezunu gençlerin kariyer hayatlarına pozitif kazanım edindirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin kanayan yarası istihdam sorununa destek sağlayacak bir sistem de kurduk. Kurduğumuz bu umut köprüsünü üniversite, sivil toplum kuruluşları ve iş verenler ile hep birlikte inşa edeceğiz. Refah ve adalet hiç solmamak üzere yeşerecek.” dedi.

Açılışın ardından moderatörlüğünü Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü çalışanı Gürhan Özsamancı’nın yaptığı “Akademide Kariyer” başlıklı söyleşi yapıldı. Söyleşiye Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan konuşmacı olarak katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’nın, 6-8 Ekim tarihlerinde Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde düzenlediği “Kariyer Fuar İzmir’23” fuarı iş çevresi ile iş hayatına adım atacak gençleri buluşturdu.

“Hayallerin Kariyere Dönüşsün” sloganıyla İzmir’de yaşayan 18-35 yaş arası üniversite öğrencisi ve mezunu genç grubuna seslenen fuarda 170 katılımcı yer aldı. Fuarı ziyaret etmek isteyenler 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek. Ayrıca fuarda CV hazırlama tekniklerinden, mülakatlara hazırlanmaya, dijital marka kimliğinden sağlıkta yapay zeka konularına kadar pek çok söyleşi 8 Ekim tarihine kadar gençlerle buluşacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.