İzmir’de Gençlik Hakları Çalıştayı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen “Uluslararası Yaz Üniversitesi” projesi kapsamındaki sürdürülebilirlik ve ekoloji temalı Gençlik Hakları Çalıştayı başladı.

İzmir’de Gençlik Hakları Çalıştayı başladı
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Avrupa Öğrencileri Derneği iş birliğiyle 26 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde organize edilen “Uluslararası Yaz Üniversitesi” projesi kapsamında 2 gün sürecek Gençlik Hakları Çalıştayı başladı. 

Küresel ısınma, gençlik hakları, iklim krizi, biyoçeşitlilik, deniz ekolojisi gibi gündemlerin ön planda olduğu çalıştay ile farklı kültürlerden gençler bir araya gelecek. Program kapsamında Genç İzmir gönüllüleriyle birlikte eğitimler de verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Nursema Vakamatsu, şunları söyledi:

“Başkanımızın gençlik politikası vizyonu ve misyonu doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Genç İzmir olarak Yaz Üniversitesi projesi kapsamında uluslararası sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği temelinde gençlik hakları çalıştayı yapıyoruz. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 21 katılımcı, Türkiye’den de 21 gönüllü gencimiz var. Gençler uluslararası etkileşim içindeler. Gençlerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.