İzmir’de “Atatürkçülük ve Sosyal Demokrasi” konuşuldu

İZMİR-13.12.2023-HİBYA- Sosyalist Cumhuriyet Partisi İzmir İl Örgütü tarafından İzmir Fuarı Gençlik Tiyatrosu Salonu’nda “Atatürkçülük ve Sosyal Demokrasi” konulu söyleşi düzenlendi.

İzmir’de “Atatürkçülük ve Sosyal Demokrasi” konuşuldu
Yayınlama: 13.12.2023
13
A+
A-

“Atatürkçülük ve Sosyal Demokrasi” konulu söyleşinin konuğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç oldu.

Söyleşide ‘Atatürkçülük ve sosyal demokrasi’ arasındaki farkları örneklerle anlatan Koç söyleşinin ardından kitaplarını da imzaladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün batmış ve yıkılmış, işgal altında olan memleketi devletçi, halkçı bir modelle yeniden inşa ettiğini dile getiren Koç, Atatürk tarafından bu modelinin adının ‘Devlet Sosyalizmi” olarak ifade edildiğini belirtti.

İzmir’de “Atatürkçülük ve Sosyal Demokrasi” konuşuldu

Koç, “Atatürk’ün partisi” olarak kendini ifade edenlerin, değişime uğrayıp kendilerini sosyal demokrat olarak tanımladıklarını, dolayısıyla ‘Atatürk programı ile bir bağlarının kalmadığını, pek çok ‘sosyal demokratın da bu durumun farkında olmadığını’ ifade etti.

12 Eylül’den sonra ortaya çıkan bu durumun sosyal demokrasinin Avrupa’da ortaya çıkışı geçmiş tarihinin ve gelişmesinin bilinmeden ortaya konmasını ayrıntılarına da değinen Koç, sosyal demokrasinin “emperyalizmin iyi polisi” olduğuna dikkat çekti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.