İzmir Kemeraltı Bölgesi’nin tarihi konuşuldu

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Tarihi Kemeraltı Bölgesi’nin tarihini, geleceğini ve vizyonunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle ile düzenlenen Rescon Expo – 2’nci Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı’nda paylaştı.

İzmir Kemeraltı Bölgesi’nin tarihi konuşuldu
Yayınlama: 05.11.2023
1
A+
A-

Sergenç İneler, tarihi merkezin canlandırılması ve yeniden parlatılması için TARKEM’in büyük bir vizyon ortaya koyduğunu belirterek, “Alsancak Limanı’nın yakın gelecekte bir cruise limanına dönüşmesi, Kemeraltı’nın çekiciliğini artıracak önemli bir gelişme. Ayrıca, Ankara -İstanbul yüksek hızlı tren projesinin İzmir’deki son durağının Basmane olması, bölgenin geleceği için büyük bir potansiyel taşımakta. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeye yaptığı altyapı çalışmaları da Kemeraltı’nın daha modern ve çekici bir hale gelmesine katkı sağlayacaktır. Yapılan tüm bu çalışmalar, bölgenin su baskınlarından korunmasını, gece hayatının canlanmasını, sokak lezzetlerinin ön plana çıkmasını ve kültürel yemeklerin tarihle iç içe sunulduğu ve büyük projelerin hayata geçirilmesi ile geçmişten günümüze kadar gelen binaların restore edilip turizme ve hayata katkı sunması konusunda bir atmosferin oluşturulmasını hedefliyor.” diye konuştu.

Kemeraltı’nın, İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliğini temsil eden bir bölge olarak öne çıktığını söyleyen Sergenç İneler, bölgenin tarihini ve geleceğini kucaklayan bir projenin parçası olarak önümüzdeki Ocak ayında hayata geçirilecek olan Metamuseum’un duyurusunu da Rescon Fuarı’nda yaptı. İneler, “Açılacak Metamuseum’da, Kemeraltı ve Basmane bölgelerinin bin 500, bin 600 ve bin 700’lerde nasıl birer yaşam alanı olduğunu göstermek için bir Metaverse programı olarak tanıtılacak. Bu inovasyon, ziyaretçilere bu tarihi bölgelerin geçmişine bir yolculuk yapma fırsatı sunacak. Metamuseum, geçmişi gelecekle bir araya getirecek ve aynı zamanda bölgenin zengin tarihini yeni nesillere aktaracak.” diye konuştu.

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, bu büyük vizyonun arkasındaki güçlü bir ekip bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TARKEM, yaklaşık 11 yıl önce 116 ortağın bir araya gelmesiyle kuruldu. Bu ortaklar arasında büyük özel sektör kuruluşları olan Arkas, Yaşar ve Eczacıbaşı gibi holdingler ve isimler bulunurken aynı zamanda Kemeraltı'nda esnaflık yapan dönerciler, tuhafiyeciler, gıda sektöründen esnaf ve diğer iş insanları da bulunuyordu. Bu 116 ortaklı yapı Kemeraltı, Kadifekale ve Basmane bölgelerini önümüzdeki 25 yıl içinde canlandırmak ve ayağa kaldırmak amacıyla bir araya geldi. TARKEM, 176 ortakla bugüne gelmiş olan temel bir kamu-özel iş birliği yapısına sahip. Bu yapı içerisinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi tüm odalar ve borsalar, iş insanları dernekleri gibi önemli paydaşlar bulunuyor. Bu, Türkiye'de benzersiz bir kamu-özel sektör iş birliği örneğidir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.