İzmir Büyükşehir olağan meclis toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı üçüncü olağan meclis toplantısı yapıldı.

İzmir Büyükşehir olağan meclis toplantısı yapıldı
Yayınlama: 18.05.2024
3
A+
A-

Kültürpark 4 No'lu Hol'de Meclis Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde yapılan oturumda, İzmirim Kart Yönetmeliği'nde önemli bir değişikliğe gidildi. Karara göre, toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaşından gün almamış olan vatandaşların öğrenci kartları geçerli olacak. 30 yaş üstü kişiler, öğrenci indiriminden yararlanamayacak.

Mecliste 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından hasar aldığı için yıkılan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binası için de önemli bir adım atıldı. Binanın Konak Atatürk Meydanı'ndaki mevcut alanında yeniden inşa edilmesi için plan değişikliğine gidildi. Mecliste oylanan plan değişikliği, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilecek. Kurulun onaylaması halinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binası eski yerinde yeniden inşa edilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, “Bütçe giderleri kesin hesabına baktığımızda, 2023 Mali Yılı için 25,9 milyar lira teklif edildi. Mali yıl sonunda öngörülen ödeneğin 25 milyar 404 milyon lirasının harcandığı görüldü. 2023 Mali Yılı Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranı yüzde 98,09. Bütçe hedefimiz aşılmadı. Bütçe giderlerinin bir önceki yıla göre artış oranı yüzde 63,94. Mali yıl sonunda bütçe gideri ve borç ödemeleri ile birlikte toplam harcama 28 milyar 164 milyon lira. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlar ve hissedarı olduğu şirketler, 2019-2023 mali yılları içerisinde toplam 30 milyar 610 milyon lira yatırım harcaması yaptı” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.