İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilaçlama çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent genelinde sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilaçlama çalışmaları
Yayınlama: 03.04.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 382 personelden oluşan 27 ayrı ekip ile 30 ilçede 12 ay boyunca düzenli ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı ilaçlarla yapılan ilaçlama çalışmaları rekreasyon alanlarının ve vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan noktaların yanı sıra foseptik, rögar, çöp konteynerleri, dere yatakları, gölet, sulak alanlar, çöp toplama istasyonları gibi alanlarda da sürdürülüyor.

Sivrisineklerin sadece yazın değil kışın da ürediği, kış aylarında da üreme alanları olan yerlerde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Vektör Mücadele Birimi Mesul Müdürü Gülşah Erginer Mumen, “Aslında biz sanılanın aksine sadece yaz mevsiminde çalışmalarımızı sürdürmüyoruz. 12 ay boyunca tüm üreme alanlarında periyodik çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.