İzmir Büyükşehir Belediyesi filosuna 23 yeni otobüsü dahil etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs işletmesi (ESHOT) Genel Müdürlüğü filosuna 23 yeni otobüsü daha dahil etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi filosuna 23 yeni otobüsü dahil etti
Yayınlama: 14.02.2024
8
A+
A-

Entegre toplu ulaşım ağının ana taşıyıcısı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs işletmesi (ESHOT) Genel Müdürlüğü, filosuna 23 yeni otobüs daha katıyor. Otokar ve Mercedes marka solo otobüsler, 19 Şubat Pazartesi gününden itibaren hizmete dahil olacak.

“Hemşerilerim güle güle kullansın”

Yeni açılan Çiğli Tramvayı’ndan sonra, 24 Şubat itibariyle F.Altay-Narlıdere Metro Hattı’nın da devreye gireceğini, kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nda ise çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şöyle konuştu:

“Geçen 5 yılda ESHOT’a 457, İZULAŞ’a 16 olmak üzere toplam 473 yeni ve yerli otobüsü hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Yeni aldığımız 23 otobüsle birlikte bu sayı 496’yı buldu. Çevre ilçelerdeki bireysel toplu taşımacıları kooperatifleştirerek entegre toplu ulaşım ağına dahil ettiğimiz İZTAŞIT projemizle de Seferihisar, Kiraz, Menemen, Ödemiş Kaymakçı, Yeni Foça ve Bergama’da toplam 196 otobüsü, ESHOT denetimli olarak hizmete aldık. Böylece son 5 yılda İzmirlilerin hizmetine sunduğumuz otobüs sayısı 692’yi buldu. Göreve gelirken verdiğimiz 500 otobüs vaadini, yüzde 140 oranında gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. İzmir’e, İzmirlilere hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullansınlar.”

“Cumartesi günü müjdem var”

Başkan Soyer, Yeni otobüslerin İzmir Şehir Hastanesi ve KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun açılmasıyla nüfus yoğunluğu artan Bayraklı ve şehrin en kalabalık ilçesi olan Buca başta olmak üzere kent merkezindeki yeni ve genişleyen yerleşim birimlerinin artan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağını kaydederek, “Yeni araçlarımızı, 17 Şubat Cumartesi günü, Gündoğdu Meydanı’nda yapacağımız törenle hizmete sunacağız. O gün, sevgili hemşerilerime bir de büyük müjdem olacak. Herkesi bekliyorum” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.