İVEDİK OSB, 6.VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA ÜRETİMİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.

ATO Congresium’da düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı her yıl olduğu gibi bu yılda savunmadan yazılıma, teknolojiden medikale, enerjiden eğitime kadar tüm sektör firma ve kamunun katılımlarıyla gerçekleşti.

İVEDİK OSB, 6.VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARINDA ÜRETİMİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.
Yayınlama: 10.02.2024
13
A+
A-

Fuarın açılış Toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Verimlilik Vakfı Başkanı Cemalettin Kömürcü, ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Seyit Ardıç ve İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Gültekin katıldı.

Cevdet Yılmaz, “inovasyonun önünü açan adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesinin ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen “Gelecek İçin Teknolojiler” temalı 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın açılış konuşmasında, “Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapacak inovasyonun önünü açan adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz ve 2053 perspektifimizde çığır açıcı hamlelere yoğunlaşacağız.” dedi.

, Mehmet Fatih Kacır, “Her ölçekteki şirketi, AR-GE ve yenilikle buluşturuyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılış konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecini doğru okuyabilen işletmelerin, verimliliklerini artırarak ulusal ve küresel düzeyde rakiplerinden bir adım önde olduklarını ifade etti. Dijital dönüşümü, işletmeleri güçlendirecek, küresel düzeyde rekabetçiliklerini artıracak fırsat olarak gördüklerini belirten Kacır, “Firmalarımızın dönüşümünü destekleyen, dijital dönüşüm teknolojilerinde üretim kabiliyetlerimizi güçlendiren programları hayata geçiriyoruz. Bilim ve teknolojide öncü kuruluşumuz TÜBİTAK ile son 22 yılda dijital dönüşüm alanında 9 binden fazla projeye 54 milyar lira katkı sağladık.” dedi.

Haluk Görgün: Türkiye ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üretebilir durumda

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayisinin bugün geldiği noktada, gemilerden helikoptere, zırhlı araçlardan insansız hava araçlara kadar, Türkiye’nin ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üretebilir durumda olduğunu söyledi. Savunma sanayisi alanında verimlilikten anladıklarının, bilim, teknoloji ve yenilik kapasitesini yükselterek Türkiye’deki sorunlarının çözümüne, yaşam kalitesi ve rekabet gücünün yükselmesine, refah düzeyinin artmasına hız kazandırmak, ülkenin büyümesine katkı sunmak olduğunu anlatan Görgün, özellikle son yıllarda sektörde AR-GE ve teknoloji yatırımlarına ayrılan kaynağı hatırı sayılır miktarda artırdıklarını söyledi. Görgün, “Öyle ki savunma sanayisinin AR-GE harcaması, 2002 yılında 50 milyon dolar mertebesindeyken, günümüzde bu rakam 2 milyar doları aşmış durumda.” diye konuştu.

Hasan Gültekin “Verimlilik ilkesi her alanda başarının kapılarını açacak bir anahtardır”

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Gültekin, 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na yönelik yaptığı değerlendirmede, “Yerli ve yabancı birçok şirketin bir araya geldiği, kuruluşların yakın ilişkiler kurarak iş birlikleri geliştirdiği ve ürün yelpazelerini sunma imkanları bulduğu bu fuarda yer almaktan dolayı çok memnunuz. İvedik OSB ve Teknopark Ankara olarak öncelikli amacımız böylesi önemli bir fuarda firmalarımızın tanıtımlarını yapmak ve bölgemizde ürettiğimiz ürünlerin teknolojik alt yapılarını anlatmaktır” dedi.

Başkanımız Hasan Gültekin,” teknolojiyi kullanmanın yetersiz olduğu, ancak yeni teknolojileri üretenlerin gelecekte yer edineceği bir dönemde yaşamaktayız. Firmalarımız gelecekte de var olabilmek için teknolojiyi kullanmak, üretmek ve geliştirmek mecburiyetindedirler. Ülkelerin kalkınmasında itici bir güç olan verimlilik ilkesi her alanda başarının kapılarını açacak bir anahtardır. Verimlilik ve Teknoloji kavramları; aslında bir bütün olarak irdelenip bütünleştirildiğinde, her alanda hem üretim artışı sağlanacak hem de kaynakların hoyratça kullanılmasının önüne geçilecektir” ifadesini kullandı.

Bakanlarımız, stantlarımıza yoğun ilgi gösterdi.

Başkanımız Hasan Gültekin, “her yıl olduğu gibi bu yıl da stantlarımıza özel sektörün ve kamunun yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu yıl stantlarımızı ziyaret eden başta T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, T.C. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, T.C. Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan DOĞAN, SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ATO Başkanı Gürsel Baran, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Havelsan Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol ve teknoloji üretim meraklısı herkese stantlarımıza yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Kaynak: EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.