İstanbul Valisi Gül’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

İstanbul Valisi Davut Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstanbul Valisi Gül’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Yayınlama: 18.05.2024
0
A+
A-

Vali Gül mesajında “Bugün, 105 yıl önce, “Geldikleri gibi giderler!” sözleriyle kurtuluş meşalesini tutuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’da Millî Mücadele’nin ilk adımını attığı gün. Bugün, “Ya İstiklâl ya ölüm!” parolasıyla makus talihimizi yenmek için ant içtiğimiz, bağımsızlık ruhunun yeniden dirildiği, bütün vatan sathına dalga dalga yayıldığı gün.” ifadelerine yer verdi.

19 Mayıs'ın çelik zırhlı duvarlara, ağır donanmalara, toplara karşı iman dolu göğsünü siper eden Kara Fatmaların, Gördesli Makbulelerin, Yörük Alilerin, Sütçü İmamların, esarete boyun eğmeyen bir milletin kendine biçilen kefeni yırtıp attığı gün olarak tanımlayan Vali Gül şunları söyledi:

“Aziz milletimizin emsalsiz feragat ve fedakârlığı, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla kurulan Cumhuriyetimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır. Gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır.” veciz ifadelerinde belirttiği gibi sizlere emanettir.  Bu bayram sizindir. Şan ve şeref dolu tarihimizin gururunu, gelecek nesillere Türkiye Yüzyılı’nda sizler taşıyacaksınız.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.