İstanbul Havalimanı’nda Boeing-767 tipi kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Paris’ten İstanbul Havalimanı’na sefer yapan Boeing-767 tipi kargo uçağının ön iniş takımlarının açılmaması sonucu piste iniş yaptığını açıkladı.

İstanbul Havalimanı’nda Boeing-767 tipi kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı
Yayınlama: 08.05.2024
4
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Paris’ten İstanbul Havalimanı’na sefer yapan Boeing-767 tipi kargo uçağının ön iniş takımlarının açılmaması sonucu piste iniş yaptığını ve pilotun ön iniş takımının açılmadığı ile ilgili bilgi vermesi üzerine kuleden kendisiyle irtibata geçildiğini bildirdi.

Havalimanı görevlilerinin, uçağın ön iniş takımının açılmadığını teyit ettikten sonra gerekli yangın söndürme, acil müdahale ve sağlık ekiplerini hazırda bulundurarak söz konusu uçağın havalimanına inmesini sağladığını belirten Bakan Uraloğlu, “Görevli arkadaşlarımızın başarılı yönlendirmeleriyle uçak gövdesi üzerine sorunsuz bir iniş gerçekleştirmiştir.” dedi.

Bakan Uraloğlu, iki pilotun tahliyesinden sonra sağlık durumlarının kontrol edildiğini ve herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğine değinerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Olayın meydana geldiği İstanbul Havalimanı 16R pisti geçici olarak saat 15.00'e kadar uçuşa kapatılmıştır. Sürece ilişkin gerekli teknik incelemelerimiz de devam etmektedir. İvedi olarak olaya müdahale eden tüm ekiplerimizi kutluyor; herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.