İsrail’in saldırılarından kurtuldular ama gelecekleri ne olacak?

Gazze’de El-Şifa hastanesinin yeni doğan ünitesinde kurtulan bebekler Mısır’a getirildi. Ancak akla kimsesiz kalan bebeklere bundan sonra ne olacağı sorusu geldi.

İsrail’in saldırılarından kurtuldular ama gelecekleri ne olacak?
Yayınlama: 15.02.2024
5
A+
A-

7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail’in yoğun saldırılarına maruz kalan Filistin halkı güçlerinin son raddesine kadar dayanıyor. Bebek bekleyen anne adayları hamilelik dönemlerini oldukça zorlu geçiriyor. Anne adayları çoğunlukla erken doğum ile yüz yüze geliyor. Bebeklerini kuvöze bırakmak zorunda kalan anne ve babalar İsrail’in saldırıları sonunda bebeklerinden ayrılma durumunda kalıyorlar.

İsrail’in saldırılarından kurtuldular ama gelecekleri ne olacak?

ANNE VE BEBEĞİ BİR AY SONRA KAVUŞTU

Genç anne adayı Shaima Abu Khater İsrail’in hava saldırılarında evinin bombalanması sonucu el-Şifa hastanesine getirildi. Doğum yapacağı tarihten bir ay öncesinden sancılanan anne adayı bebeğini erken doğumla kucağına aldı ancak prematüre doğan bebeği kuvöze bırakmak zorundaydı. 

Anne olan Ebu Khater sağlık durumu nedeniyle başka bir hastaneye alındı. Bebeğinden ayrılan genç annenin aklı her zaman kendi çocuğuyla beraber hastanede yeni doğan bebeklerleydi. Haberlerde El-Şifa hastanesinin bombalandığını duydu ve bebeğini aramaya başladı. Bir aya yakın araştırma sonucunda bebeklerin El-Şifa hastanesinden tahliye edildiğini ve Mısır’a götürüldüğünü öğrendi. 

İsrail’in saldırılarından kurtuldular ama gelecekleri ne olacak?

DOĞAR DOĞMAZ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Hastanedeki 39 prematüre bebekten imkansızlıklar sonucu sekizin hayatını kaybettiği öğrenildi. Üç bebekte Güney Gazze’de kaldı. Ancak 28 yeni doğmuş bebek DSÖ tarafından Mısır’a tahliye edildi. 23 bebek hayatta kaldı ama anne ve babalarına ulaşmak çok zor.

Anne Ebu Khater zor bir süreçten geçerek bebeğine ulaşmayı başardı anacak hastanede kalan diğer bebeklerin ailelerine ulaşılamadı. Hastanedeki sağlık personeli doğar doğmaz öksüz ve yetim kalana bebeklerin geleceklerinden endişeleniyor.

DÜNYA Haberleri, filistin, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.