İspanya Kralı VI. Felipe Wang Yi’yi kabul etti

İspanya Kralı VI. Felipe, dün Madrid’de Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabul etti. İspanya Kralı VI. Felipe, 50 yıl önce babası ile dönemin Çin liderinin ortak kararıyla Çin ile İspanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğunu hatırlattı.

İspanya Kralı VI. Felipe Wang Yi’yi kabul etti
Yayınlama: 20.02.2024
1
A+
A-

İspanya Kralı VI. Felipe, dün Madrid'de Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti. İspanya Kralı VI. Felipe, 50 yıl önce babası ile dönemin Çin liderinin ortak kararıyla Çin ile İspanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğunu hatırlattı. VI. Felipe, 50 yıldır ikili ilişkilerin hızla geliştiğini ve pragmatik iş birliğinin pürüzsüz bir şekilde ilerlediğine, çeşitli alanlardaki iş birliğinin yoğunlaştırıldığına dikkat çekti. Çin ile olan olumlu ilişkilerin sadece İspanya için değil, Avrupa ve dünya için de büyük önem taşıdığını dile getiren VI. Felipe, Çin ile yeni iş birliği alanlarını genişletmeye hazır olduklarını belirtti. VI. Felipe, dünya genelinde devam eden çalkantılar ve çatışmalara karşı Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ortaya koyduğu “İnsanlığın Kader Birliği” inşası ve Kuşak ve Yol inisiyatifi gibi kavramların dünyaya barış, gelişme ve umut getirdiğini vurguladı. VI. Felipe, Çin'in büyük bir devlet olarak aktif rol oynamaya devam ederek dünyadaki gerginlikleri yumuşatacağına ve karmaşık hale gelen dünyaya istikrar getireceğine inandığını ifade etti.

 Wang Yi, geçen yıl iki devletin liderlerinin Çin ile İspanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümü dolayısıyla birbirlerine kutlama mesajı gönderdiğini ve ikili ilişkileri yönlendirdiklerini hatırlattı. Wang, dünya koşullarının karışık ve derinlemesine değişmesine rağmen, iki ülke arasındaki derin dostluğun yanı sıra karşılıklı saygı ve güven, eşit muamele, işbirliği ve ortak kazanca dayalı geleneklerin değişmeyeceğini dile getirdi. Wang, İspanya kraliyet ailesinin Çin'e yönelik dostluk politikasını sürdürmesini takdirle karşıladıklarını ve İspanya'nın devlet birliği ve ulusal dayanışma için harcadığı çabaları desteklediklerini belirtti.

Wang, Xi'nin liderliğinde Çin'in yüksek kaliteli gelişmesiyle Çin tarzı modernleşme sürecini hızlandırdığını kaydetti. Bir milyar dört yüz milyonluk Çin halkının topyekûn bir şekilde modernleşmeye ilerlemesinin, insanoğlunun medeniyet sürecinde büyük bir atılım olduğu gibi dünyaya da önemli fırsatlar getireceğine işaret eden Wang, tarihi gerçeklerin Çin'in gelişmesinin barışın gücünü artırdığını ve istikrar unsurunu güçlendirdiğini doğruladığını ve doğrulamaya devam edeceğini vurguladı. Wang, İspanya ile birlikte ülkeler arasındaki diyaloğun artırılmasını hızlandırmaya, anlaşmazlıkları aşarak İnsan Kader Birliği'ni oluşturmaya ve küresel meydan okumalarla daha iyi başa çıkmaya hazır olduklarını belirtti.

Wang, İspanya ziyareti sırasında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.