İran Dışişleri Bakanı Amirabdollahian, Endonezyalı mevkidaşı Marsudi ile bir araya geldi

FATMA ELİF BEYHAN – 27.10.2023 – HİBYA – İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin konulu özel toplantısı oturum aralarında Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Amirabdollahian, Endonezyalı mevkidaşı Marsudi ile bir araya geldi
Yayınlama: 27.10.2023
2
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Filistin konulu özel toplantısı oturum aralarında Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile bir araya gelerek Brezilya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne önerdiği karar hakkında görüşmelerde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Amirabdollahian, karar hakkında “Bu kararların üç ana unsuru içermesi gerekiyor; acil ateşkes, Gazze'deki mazlum insanlara kalıcı erişim ve insani yardım ulaştırılması gerekliliği ve Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine karşı mücadele.” ifadelerini kullandı.

İsrail'in işlediği suçlar için İranlı Bakan şunları söyledi:

“Siyonist rejim Filistin'de soykırım yapıyor. Gazze'deki soykırım devam ederse savaş çığırtkanları ateşten kurtulamayacak. Filistin halkının ve kurtuluş örgütünün işgalcilere karşı son hamlesi, uluslararası hukukun geçerli kurallarına uygundur, tamamen meşru bir eylemdir ve onların doğal hakkıdır.”

Endonezya Dışişleri Bakanı, Gazze'deki insani durumdan endişe duyduğunu ifade ederek silahsız sivillerin öldürülmesine son verilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'ye insani yardım sağlama ve bölge sakinlerinin zorla yerinden edilmesini durdurma çabalarını koordine etmenin önemini vurguladı. Ayrıca, Endonezya'nın Gazze'ye bağışladığı bir hastanenin çok endişe verici durumundan bahsetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.