İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türk mevkidaşı Fidan ile telefonla görüştü

FATMA ELİF BEYHAN – 12.12.2023 – HİBYA – İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile telefonla ABD’nin Gazze’deki olaylarda İsrail’i desteklemesi hakkında konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türk mevkidaşı Fidan ile telefonla görüştü
Yayınlama: 12.12.2023
0
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, başta İsrail'in Filistin halkına karşı devam eden suçları olmak üzere ikili ve bölgesel ilişkilerdeki gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Abdullahiyan, Gazze Şeridi'ndeki suçları ve soykırımı durdurmak için girişimler ve diplomatik yollarla azami çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, Filistinlilere acil yardım sağlanması ve acılarının hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk Dışişleri Bakanı Fidan ise, İran ile Türkiye arasında yakın gelecekte 8'inci üst düzey toplantının yapılacağına dikkat çekti.  İran ve Türkiye dışişleri bakanları, İsrail'in ateşkesi kabul etmesi ve Gazze'deki saldırıyı durdurması için baskı uygulamak amacıyla diplomatik görüşmelerin ve çabaların bölgesel ve uluslararası düzeyde devam etmesi ve genişletilmesi gerektiğini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.