İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Suudi mevkidaşı Farhan ile görüştü

Banjul, 5 Mayıs (Hibya) – İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Gambiya’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinin oturum aralarında yaptığı diplomatik toplantılar ve görüşmeler kapsamında Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Suudi mevkidaşı Farhan ile görüştü
Yayınlama: 05.05.2024
1
A+
A-

Abdullahiyan ve Farhan, iki ülke arasında ticari vize verilmesinin kolaylaştırılması ve doğrudan uçuşların kurulması konusunda görüşerek anlaşmaya vardı.

İran dışişleri bakanı, İran'ın Filistin halkının haklarını garanti altına alacak her türlü anlaşmayı desteklediğini belirterek, “Filistin'in kaderine Filistinlilerin kendilerinin karar vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasının, savaşın durdurulmasının bölgedeki tüm ülkelerin çıkarına olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Bin Farhan, Umre Hac ziyaretinin yeniden başlaması ve bunun her iki ülke halkı arasındaki olumlu etkilerine değinerek, aktif ekonomik, kültürel ve halklar arası ilişkilerin, her iki ülkenin çıkarları doğrultusunda bağları daha da güçlendirebilecek temel faktörler arasında olduğunu vurguladı.

Suudi dışişleri bakanı ayrıca ülkesinin bölgesel gelişmelere ilişkin görüşlerini de detaylandırdı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.