İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile telefonla görüştü

FATMA ELİF BEYHAN – 12.12.2023 – HİBYA – İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile çok taraflı ve bölgesel ilişkileri, özellikle Filistin’deki son gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile telefonla görüştü
Yayınlama: 12.12.2023
0
A+
A-

Abdullahiyan, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki soykırımın sona erdirilmesini talep eden bir karar tasarısına ABD'nin veto koymasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Çin'in bölgede barış ve istikrarı sağlamak için yaptığı yapıcı çabaları takdir etti.

Abdullahiyan, bir kez daha bölgede savaşın genişlediğini ve eğer Gazze'ye yapılan saldırılar derhal durdurulmazsa patlamaların meydana gelebileceği ve işlerin kontrol dışına çıkabileceği bir olasılık olduğunu vurguladı. Amirabdollahian, ne yazık ki ABD tarafının, savaşın bölge genelinde yayılma tehlikesini sağlıklı bir şekilde anlamadığını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı, ABD'nin ateşkese ilişkin karar tasarısının veto edilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti. Wang Yi, ateşkese ulaşmanın ve hemen insani yardımın Gazze'ye gönderilmesinin Çin için önemli olduğunu söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.