İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü

Nijni Novgorod, 10 Haziran (Hibya) – İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı’nın özel yardımcısı Igor Levitin ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Rusya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Levitin ile görüştü
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Merhum Cumhurbaşkanı Reisi'nin İran ile Rusya arasındaki stratejik ilişkilerin çeşitli alanlarda genişletilmesine gösterdiği özel ilgiye değinen Bagheri, İran hükümetinin bu politikayı sürdürme ve güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Reşt-Astara demiryolu projesinin uygulanmasının hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Bagheri, Kuzey-Güney koridorunun doğu kısmının kapasitelerinden yararlanmanın önemli olduğunu söyledi. Koridorların ilerlemesi ve tamamlanmasının İran ve Rusya'nın milli iradesine bağlı olduğunu ve bu yaklaşımın gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

Levitin, Kuzey-Güney koridoru da dahil olmak üzere ikili stratejik planların hayata geçirilmesi ve tamamlanması amacıyla İran'a gideceğine dikkat çekti. Rusya'nın Kuzey-Güney koridorunu diğer koridorlara bağlamaya ve Tahran ile Moskova'nın transit iş birliği yapabileceği alanları artırmaya çalıştığını söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.