İngiltere’nin Çin’i karalayan açıklamasına kınama

Çin Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’yi Çin’i karalayan açıklama yapmasından dolayı kınadı.

İngiltere’nin Çin’i karalayan açıklamasına kınama
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’yi Çin’i karalayan açıklama yapmasından dolayı kınadı.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps kısa süre önce yaptığı açıklamada, Çin’in Rusya’ya “ölümcül destek” sağladığını veya sağlayacağını iddia etti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise aynı gün Shapps’in iddiasıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, Çin’den Rusya’ya olası silah tedariki konusunda kaygılarını dile getirdiklerini, ancak şimdiye kadar henüz bu durumu tespit etmediklerini kaydetti.

Konuya değinen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, İngiliz siyasetçiyi asılsız ve sorumsuz bir şekilde Çin’i karalayan açıklama yaptığı için eleştirerek İngiltere’nin söz konusu açıklamasının yakın müttefiklerinin onayını bile alamadığına dikkat çekti.

Sözcü Wang, Çin’in ve uluslararası toplumun Ukrayna’daki durumun yumuşatılması için ortaklaşa çaba harcadığı bir dönemde, İngiltere’nin bir kez daha sorumsuzca yaptığı bu açıklamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Çin’i karalayan davranışın İngiltere’nin Ukrayna sorunu üzerindeki pasif durumunu değiştirememekle kalmayıp, yurt içinde karşılaştığı sorunların çözülmesine de katkıda bulunamayacağını dile getiren sözcü, Çin’in öteden beri barış ve diyalogun yanında olduğunu ve barış müzakerelerinin başlatılması için çaba harcamayı sürdüreceğini ifade etti.

Sözcü, Çin’in yangına benzin dökme girişimine karşı çıkarak kendi meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla koruyacağını sözlerine ekledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.