İngiltere’de enflasyon tahminleri tutmayınca Avrupa piyasaları düşüşle açıldı

İstanbul, 22 Mayıs (Hibya) – Bölgesel piyasalar enflasyon görünümü ve faiz oranlarının gidişatı konusunda görüş ayrılıklarını sürdürürken Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü düşüşle açıldı.

İngiltere’de enflasyon tahminleri tutmayınca Avrupa piyasaları düşüşle açıldı
Yayınlama: 22.05.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 en son Londra saatiyle 13:04'te yüzde 0,46 düştü ve çoğu büyük borsa kırmızıdaydı. Çoğu sektör de düşerken, otomotiv sanayi hisseleri en son yüzde 1,64, petrol ve gaz hisseleri ise yüzde 1,12 geriledi.

Çarşamba günü açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık enflasyonu Nisan ayında yıllık yüzde 2,3 olarak gerçekleşti. Bu oran yüzde 2,1'lik tahminin üzerinde, ancak İngiltere Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefine Mart ayındaki yüzde 3,2'lik orandan çok daha yakındı.

Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca karışık işlem görürken, yatırımcılar Nvidia'nın Çarşamba günü açıklayacağı ve merakla beklenen kazanç raporunu beklerken ABD hisse senedi vadeli işlemleri çok az değişti.

Yatırımcılar ayrıca en son Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanaklarını da izleyecek.

LSEG verilerine göre Marks & Spencer hisseleri Çarşamba günü tırmanışa geçerek en son 2018'in başlarında görülen seviyelere ulaştı. Şirketin hisseleri en son Londra saatiyle 10:59'da yüzde 7,3 yükseldi.

İngiliz perakendeci Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 30 Mart'ta sona eren mali yılın tamamında vergi ve düzeltme kalemleri öncesi kârının bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 716,4 milyon sterline (912 milyon $) ulaştığını belirtti.

Şirket ayrıca yapısal maliyet azaltma planını derinleştirerek 2028 yılına kadar 400 milyon sterlinden 500 milyon sterline çıkardığını söyledi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.