İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, İsrail’e gitti

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısının ardından Tel Aviv, Kudüs ve Güney İsrail’i ziyaret etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, İsrail’e gitti
Yayınlama: 11.10.2023
5
A+
A-

İngiltere'nin İsrail'e dayanışmasını ve Hamas'a karşı kendini savunma hakkını vurgulayan Cleverly, Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile buluşarak İngiltere ve İsrail'in teröre karşı devam eden güvenlik, askeri ve diplomatik iş birliklerini tartıştı.

Ayrıca Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile birlikte Hamas'ın neden olduğu tahribatı kendi gözleriyle görmek için Güney İsrail'de Ofakim köyünü ziyaret etti. Bu ziyaret, bir dışişleri bakanının saldırıların gerçekleştiği bir yere yaptığı ilk ziyaret oldu. Cleverly, terörizme karşı mağdurlarla buluşarak İngiltere'nin terörizme karşı onlarla birlikte durduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı James Cleverly şunları söyledi:

“Bugün İngiltere'nin İsrail'e olan sarsılmaz desteğini göstermek için buradayım. Şu bir gerçek ki Hamas bir teröristtir. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. Bu korkunç saldırılardan sadece Hamas sorumludur ve hesap verecektir. Terörizmin asla galip gelmesine izin verilmemelidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.