İmamoğlu’ndan Çatalca Belediye Başkanı Güzel’e ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’e tebrik ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu’ndan Çatalca Belediye Başkanı Güzel’e ziyaret
Yayınlama: 09.05.2024
2
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'i ziyaret etti.

Başkan Güzel’in hatırlatması üzerine, İBB ve Çatalca’nın ilk kez aynı siyasi anlayışa sahip ekiplerce yönetileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Aslında biz, geçtiğimiz 5 yılda her ilçemizde çok eşit tavırlarla iş üretme kabiliyetini ortaya koymak istedik. Biz her yere eşit hizmet konusunda hassasız. Burada da ona çok dikkat ettik.  Çatalca'nın taleplerine çok hassas bir dönemi daha yöneteceğiz ve çok başarılı olacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

5 yılın birkaç yönüyle Çatalca açısında önemli olduğunu söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Uyumlu çalışmanın burada yaratacağı pozitif ivme, iki kent merkezinin özellikle daha kimlikli ve daha nitelikli bir biçimde, yani İstanbul'un bir biblosu gibi kendini hissettiren bir takım iyileştirme, tasarım, yeni birtakım yapıların buraya kazandırılması, kültüre, sanata hatta tarihine dair bunlar, çok kimlikli bir Çatalca merkezini var edeceğimizi ve bu anlamda güçlü bir çalışma ortaya koyacağımızı ifade ederek, önemsiyorum bu konuyu. İkinci konu; Çatalca’nın çok yaygın bir yapısı var. Bunun da içinde köy merkezleri var. Aynı zamanda tarım alanları var. Tarımsal gelişim var. Ormanlar var. Örnek köy çalışmamızı belki daha güçlü bir şekilde burada şekillendirme tutkusunu hızla gerçekleştirmek istiyoruz.”

İmamoğlu’ndan Çatalca Belediye Başkanı Güzel’e ziyaret

Üçüncü konunun da Çatalca ve Arnavutköy ilçelerini kapsadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Başta ‘kanal’ meselesi olmak üzere, Terkos Gölü ve çevresi ve diğer köylerimizdeki birtakım kaçak yapılaşmalar ya da yoğun bir imar çalışması İstanbul'un gelecek projeksiyonunu bence çok tehdit eden hususlar. Bu kapsamda da özenli bir 1/100 binlik plan çalışmasında Çatalca, bizim en hassas, en üzerine titrediğimiz yerlerden biri olmalı. Bu özellikle arazi büyüklüğü açısından Çatalca, Silivri, Eyüpsultan, Arnavutköy; karşıda Şile, Pendik gibi bu alanlarda çok hassas bir sürecin yönetilmesini istiyoruz.” dedi.

İmamoğlu’ndan Çatalca Belediye Başkanı Güzel’e ziyaret

Güzel de İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Biz vatandaşlarımızdan, hemşehrilerimizden ne istediysek, vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bize dolu dolu oy verdi. Beni buraya belediye başkanı olarak layık gördüler. Ben, gurur doluyum. Çok mutluyum. Bundan sonraki süreçte, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk belediye başkanı olarak, tarihi bir sorumluluğumuz var. Bunun da farkındayım. Meclis üyesi arkadaşlarımız, başkan yardımcısı arkadaşlarımız, buradaki bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışacağız.”

İmamoğlu’ndan Çatalca Belediye Başkanı Güzel’e ziyaret


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.