İmamoğlu, Odessa Belediye Başkanı Trukhano’yu ağırladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Şubat 2022’den bu yana savaşı ve yıkımı yaşayan Ukrayna’nın Odessa kentinin Belediye Başkanı Gennadiy Trukhano’yu makamında ağırladı.

İmamoğlu, Odessa Belediye Başkanı Trukhano’yu ağırladı
Yayınlama: 07.05.2024
1
A+
A-

İmamoğlu, yaşanan savaşı, üzüntüyle ve büyük bir endişeyle takip ettiklerini belirterek, “Hayatını kaybedenlere elbette taziyelerimi sunuyorum. 100 yıldır kurucu liderimiz Atatürk'ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ prensibi, bizim hem ülkedeki sürece hem bütün dünyaya bakışımızda her zaman rehberimiz olmuştur. Milletin hayatı tehlikeye girmedikçe savaş; savaş değil, cinayettir.” şeklinde konuştu.

“Daha önce ulaştırdığımız desteğin sonrasında, 10 otobüsün de gönderilmesiyle ilgili işlemler de başlatıldı.” diyen İmamoğlu, “Bu ay sonu elinizde olacağını düşünüyoruz. Tabii bazen ulaşımla ilgili zorluklar yaşanıyor ama hem Başkonsolosumuzun çabası hem bizim arkadaşlarımız, süreyi öne çekmek için de uğraşıyorlar. Hızlı inşa edilebilen sığınaklar, aynı zamanda buz hokeyi takımının İstanbul'da kamp yapması, antrenman yapması yine Odessalı çocukların İstanbul'a gelmesi konusunda talepleri aldık.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, çocukları burada misafir etmekten onur duyduğunu belirterek, “23 Nisan, bizim çocuk bayramımızdır ve buraya farklı ülkelerden çocuklar geldi. O gelen çocukların arasında bulunan, Ukraynalı çocuklar ve Filistinli çocukların gözlerindeki korkuyu, endişeyi gördüm. Ve her şeyden önce kendime o çocuklara çok borçlu hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Odessa Belediye Başkanı Trukhano da duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok teşekkür ederim. Sayın Başkanım, özellikle size teşekkür etmek istiyorum. Çünkü her zaman özellikle bu zor zamanda yanımızda oluyorsunuz, destek oluyorsunuz. Sonsuza kadar minnettarım size. Sayın Atatürk’e atıfta bulundunuz; aslında bu bir savaş değil, bu bir katliam. Odessa’da İstanbul Park’ı açtık. Bunu memnuniyetle yaptık. Özellikle jeneratör konusunda size ve tüm ekibinize teşekkür etmek istiyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.