İmamoğlu: Gözümüz, kulağımız Eesenyurt’un üzerinde olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’e tebrik ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu: Gözümüz, kulağımız Eesenyurt’un üzerinde olacak
Yayınlama: 10.05.2024
0
A+
A-

Esenyurt’un seçimden önce de sonra da en çok merak ettiği ilçelerden biri olduğunu belirten İmamoğlu, “Esenyurt, her zaman gözümüzün, elimizin bu güzel ilçemizin üzerinde olduğu bir ilçe olacak. Hem nüfusuyla hem çok yönlü problemleriyle zaten buna mecburuz. Bu bir mecburiyet. Ama bir de hassasiyet tarafı var. Birincisi; ben bu bölgenin insanıyım. Burada yaşanan, olan, biten her hususu, uzun yıllardır şahitliğiyle beraber İstanbul'da oldum. Bu bakımdan bu coğrafyada, iş birliğimizin çok üzerinde, beklenmeyen başarılar elde edebileceğimizi umuyorum. Burada yüksek bir iş birliğini, yüksek bir biçimde halkın katılımını sağlamak, onlara bu süreci birlikte ayağa kalkabileceğini hissettirmek, her birisinin birer Esenyurtlu olarak hissetmelerini sağlamak ama onların aynı zamanda mutluluklarını ve memnuniyetlerini büyütmek hepimizin boynunun borcu” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Özer de Karabat ve İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Esenyurt ‘en’lerin şehri. En kalabalık şehir. En güzel yanlarımız da var ama en negatif yanlarımız da var. Biz inanıyoruz ki; o negatifleri sizin önderliğinizde, yapacağımız iş birliğiyle Esenyurt’umuzu önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Türkiye'nin en huzurlu, yaşanabilir, 21. yüzyıla yakışır bir şehir haline getireceğiz. Siz de buraya yabancı değilsiniz. 5 yıl Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yaptınız. Burası komşu ilçe. Çok kısa sürede, çok büyük göç almış, resmi olarak 1 milyon, gayri resmi olarak 1 milyon 600 bin civarında nüfusu olan, Türkiye'de en çok yoksunluğun olduğu, yoksulların da açlık sınırında bulunduğu bir şehir. Öte tarafta en çok gencin olduğu bir ilçemiz. 240 bin gencimiz var 25 yaş ve altında. Bu sanırım illerde bile olmayan bir durum. Türkiye'nin 81 ilinden göç var. 101 ülkeden insan var. 101 dil konuşuluyor. Adeta küçük bir Birleşmiş Milletler gibi. Biz de o nedenle burayı bir barış ve kardeşlik şehri haline getirmeyi hedefledik. Bu bizim en büyük idealimiz.”

Konuşmaların ardından Karabat, İmamoğlu ve Özer, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Esenyurt’un sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.