İmamoğlu: “Bizim kervanımızın adı “İstanbul İttifaki””

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kurtköy Sosyal Merkez İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu: “Bizim kervanımızın adı “İstanbul İttifaki””
Yayınlama: 19.12.2023
0
A+
A-

“İktidar, 4,5 yıldır kendi mumundan İstanbul'a ışık vermemek için, hatta oranın ışığını bile söndürmek için elinden geleni yaptı ama söndüremedi, asla söndüremeyecek” diyen İmamoğlu, “O yüzden kumpaslardan, iftiralardan, masa başı oyunlardan da medet umuyorlar. Bizde, Mevlana'nın ruhu var. Bizde, Hacı Bektaşi Veli'nin ruhu var. Bizim önümüzü kesemezler. Bizim kervanımız, bir de kocaman, çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı. İstanbul İttifakı, kocaman bir ittifak. Kocaman bir ittifak bu. Ben inanıyorum ki, 16 milyon İstanbullu, bize kurulan çeşit çeşit tuzağı, her türlü kumpası ve ne yazık ki bunlara aldanan bir kısım insanın o kötü sözlerini görecek ve ona göre karar verecek. 31 Mart'ta bu ittifak, asla ve asla bozulmayacak ve başarıya ulaşacak. Bizim kervanımız, aynı; duruyor. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Bizim sevgimiz, değil İstanbul'u, bütün Türkiye'yi saracak kadar sıcaktır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik Kurtköy Sosyal Merkez İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuştu. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında atılan temel öncesinde konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bolca hizmet konuşuyoruz, hizmet konuşturuyoruz. Artık bazı şeyler konuşulmuyor. Mesela, eskiden yeşil alanların imara açılması konuşuluyordu ya da dere yataklarının aynı şekilde projelendirilmesi veya imara açılması konuşuluyordu. İstanbul'un artık gündeminde yok. Ya da bir şahsa ait, neyse özerkliği, bir arazinin imarının arttırılması konuşuluyordu. Bunlar da yok. Ama biz ne yaptık; eğer bir yerde bir dere yatağı var ise, orayı toplumun maksimum faydalı bir şekilde kullanabilmesi adına yaşam vadilerine çevirdik. Kaliteli, aktif yeşil alanlar haline getirdik. Nerede halkın kullanımından kaçırdıkları imara açmak için gün saydıkları alanlar var ise, ama bunun adı Kent Ormanı ama başka bir saha, buraları işte fidanlık diyebiliriz, kaliteli ve kullanışlı kültürel, sosyal, her şeyden önce yeşil alanlar şeklinde insanlarımızın hizmetine sunduk. İstanbul'da 2019’da bu yana tam 9 milyon metrekare aktif yeşil alanı, İstanbulluların birebir kullanımına ve hizmetine sunduk. Çok değerli bir rakam bu.”

İmamoğlu: “Bizim kervanımızın adı “İstanbul İttifaki””

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay da konuşmasında, temelini attıkları merkezle ilgili, “Toplam 172.455.000 TL + KDV bedelle tamamlanması planlanan merkez içinde Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi ve İBB Kütüphanesi yer alacak. İlçe sakinlerinin keyifli zaman dilimi geçirmeleri için projede teras, kafeterya, kioskların bulunmasının yanı sıra, çok amaçlı salonlar, 43 araç kapasiteli otopark ve atölyeler de bulunuyor. Proje, 1 yıl dolmadan tamamlanacak” bilgilerini paylaştı. Konuşmaların ardından İmamoğlu, CHP PM Üyesi Mahir Yüksel, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla merkez inşaatı temeline ilk harç döküldü.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.