İlk Altın Panda Uluslararası Kültürel Forumu başladı

İlk Altın Panda Uluslararası Kültürel Forumu bugün Chengdu kentinde başladı.

İlk Altın Panda Uluslararası Kültürel Forumu başladı
Yayınlama: 20.09.2023
2
A+
A-

İlk Altın Panda Uluslararası Kültürel Forumu bugün Chengdu kentinde başladı.

Forumun açılış törenine Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkanı Li Shulei katıldı.

Forumda hazır bulunan misafirler, medeniyetler arasındaki temas ve etkileşimi insan uygarlığını ilerleten ve dünyanın barış ve gelişmesini hızlandıran önemli bir güç olarak değerlendirdi.

Günümüzdeki dünyanın büyük değişimler ve yeni düzenlemeler yaşadığı bir dönemde uygarlık konusunda ortak anlayışın geliştirilmesi ve medeniyetler arasındaki temas ve etkileşimin derinleştirilmesine acil ihtiyaç duyulduğu kanısında bulunan katılımcılar, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin insan uygarlığının ilerlemesinin hızlandırılması ve dünyanın medeniyetlerinin refaha kavuşması için Çin bilgeliğini sağladığını belirtti.

Foruma katılanlar, açıklık ve kapsayıcılık ruhuyla kültürel iletişim kanallarının genişletilerek kültür gücüyle ortak evimizin korunması gerektiğine işaret etti.

İlki düzenlenen Altın Panda Uluslararası Kültürel Forumu, Çin Edebi ve Kültürel Çevreler Federasyonu ve Sichuan Belediyesi tarafından organize edildi. Teması “Uygarlıkların Bir Arada Yaşaması: Renklilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” olan foruma 300’den fazla Çinli ve yabancı konuk katıldı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.