İletişim Başkanı Altun: “Kurumumuz hakikatin kazanması için mücadelesini sürdürecektir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail-Filistin çatışmasında dünyadaki devlet kurumları, kamu yayıncıları ve bütün özel medya kuruluşlarını sorumlu olmaya davet ederek dezenformasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini bildirdi.

İletişim Başkanı Altun: “Kurumumuz hakikatin kazanması için mücadelesini sürdürecektir”
Yayınlama: 12.10.2023
1
A+
A-

Hakikatin, savaşların ve çatışmaların ilk kurbanlarından biri olduğunu belirten Altun, Türkiye olarak hakikatin, engellenmesini önlemek için mücadele ediliğini vurguladı.

Dünyadaki devlet kurumlarını, kamu yayıncılarını ve bütün özel medya kuruluşlarını bu süreçte sorumlu davranmaya ve mevcut durumu daha da kötüleştirecek ve krizi derinleştirecek yayınlardan uzak durmaya davet eden Altun, “Bölgesel tansiyonun ve silahlı çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde kamuoyunun doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi her haber mecrasının en önemli görevidir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bu mecralarda dezenformasyonla mücadeleyi temel görevimiz olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İsrail-Gazze krizi konusunda bazı organize grupların ve bazı aktörlerin siyasi çıkarları ve ideolojik emelleri doğrultusunda haberleri ve gerçekleri manipüle etmek suretiyle kamuoyunu yanlış ve yanlı bir şekilde yönlendirmeye çalıştığından bahseden Altun, şunları kaydettti:

“Başkanlığımız bünyesindeki dezenformasyonla mücadele ve haber analiz birimlerimiz bu konularda son derece dikkatli ve titiz bir şekilde çalışmaktadır. Son birkaç gündür şahit olduğumuz gibi gerçekdışı iddialar ve yalan haber kamuoyunda yaşananlarla ilgili yoğun bir kafa karışıklığı ve kaosu beraberinde getirmiştir”

Altun, temel önceliğin bu çatışmalarda sivil halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu ifade ederek kamuoyunun sivil halka yönelik şiddet ve Gazze’deki insani durumla ilgili doğru ve hızlı haber alabilmesi oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Tüm haber kanal, ajans ve kaynaklarının bu kriz sırasında sorumlu bir yayıncılık politikası takip etmesinin ve en üst düzeyde gazetecilik standardı sergilemesinin önemini vurgulayan Altun, şu ifadelere yer verdi:

“Her zaman dikkat edilmesi gereken bu basın yayın ilke ve kriterleri, özellikle sıcak çatışmalarda ve insan hayatının söz konusu olduğu durumlarda daha da önem kazanmaktadır. İletişim Başkanlığımız bu süreç boyunca dezenformasyon ve mezenformasyonun yol açacağı muhtemel felaketleri engellemek için dur durak bilmeden çalışmaya devam edecektir. Hakikatin zümre çıkarlarına ve ideolojik saplantılara kurban edilmesini önlemek kurumumuzun en önemli sorumluluklarından biridir. Mezenformasyon ve dezenformasyon uluslararası çatışma ve krizlerde sorunları daha da içinden çıkılmaz bir duruma sokabilmektedir. Devletimiz krizin çözümü ve insani dramın engellenmesi için çalışırken kurumumuz da hakikatin kazanması için mücadelesini sürdürecektir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.