İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabı yayımlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin kitabı yayımlandı.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kitabı yayımlandı
Yayınlama: 07.12.2023
0
A+
A-

“Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin kitabı; katılımcı listeleri,  kongrenin hazırlık süreci ve takvimle başlayıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önsözüyle devam ediyor. Kitapta 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenen kongrede yapılan tüm konuşma ve sunumlar yer alıyor.

Sekiz aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından tüm çalışmaların çıktılarının toplandığı sonuç bildirgesi, delegelerin oylarına sunuldu. Sonuç bildirgesinde yer alan 211 maddenin 27’si şerhle, kalanı ise oy birliğiyle karar altına alındı.

“İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davettir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir ortak akıl ve vicdan hareketi olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olarak kurgulandığını belirterek “Sekiz ay süren hazırlık çalışmaları bu ilkeler ekseninde yürütüldü. Yerkürenin giderek derinleşen ekolojik, ekonomik ve sosyal krizlerle sınandığı bir süreçte gerçekleşen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davettir.”dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.