İçişleri Bakanlığı’ndan araç sahiplerine plaka uyarısı

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2024’ten itibaren ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçların plakasında karekod bulundurma zorunluluğunun başladığını hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı’ndan araç sahiplerine plaka uyarısı
Yayınlama: 22.01.2024
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından plakalarda karekod uygulaması ile ilgili bir gönderi yayınladı. Bakanlık gönderisinde şunları dedi:

“1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunludur.

*Eğer sahte veya APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz. Çünkü, sahte ve APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur.

*APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir.”

📌1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunludur❗

➡️Eğer sahte veya APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun… pic.twitter.com/dEKvjCgZWw

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) January 22, 2024

Araç, İçişleri Bakanlığı, plaka
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.