İBB’nin Gazze tırlarını İmamoğlu ve Filistinli öğrenci uğurladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıkardığı, içleri yardım malzemesi dolu 5 tırı babası savaş nedeniyle Gazze’de mahsur kalmış Filistinli öğrenci Yusuf Bereket ile birlikte uğurladı.

İBB’nin Gazze tırlarını İmamoğlu ve Filistinli öğrenci uğurladı
Yayınlama: 05.03.2024
1
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü Merkez Ambarı’ndan malzemeleri yüklenen tırlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yola çıkarıldı.

Tırların uğurlanması öncesinde konuşma yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“2023 yılı Ekim ayı başından beri Ortadoğu coğrafyasında, ne yazık ki en büyük insani dramlardan birisi Gazze'de yaşanıyor. Gazze'de her gün her dakika bir insanlık suçu işleniyor. Bazı uzmanlara ve hukukçulara göre, İsrail'in yaptığı bu soykırım, tarihe ne yazık ki kötü bir süreç olarak geçmiştir. Hatta Hollanda'nın Lahey şehrindeki Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın, İsrail'in soykırım yaptığı iddiasıyla açtığı davayı kabul etti.”

İmamoğlu, “Türkiye, mazlum milletlerin tarih boyunca her zaman lideri olmuştur, olmak zorundadır” ifadelerini kullanarak,“Savaş ve yıkımlar, sadece yeni savaş ve yıkımlara yol açar. O nedenle bizim hiçbir zaman vazgeçmediğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz şiarımız, Atatürk'ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ anlayışı çok değerli bir ilkedir. Türkiye'de adalet, dünyada adalet. Türkiye'de eşitlik, dünyada eşitlik. Atatürk'ün bütün dünyaya, 100 yıl önce haykırdığı tam da buydu. 1922’de eğer Türkiye'nin giriştiği savaş, yalnız kendisi için olsaydı, daha çabuk biterdi” dedi.

“İstanbul'da üniversite okuyan 334 öğrenciye burs desteği verdik”

“Atatürk'ün mücadelesi, tüm mazlumların mücadelesiydi” diyen İmamoğlu, “Biz, her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. İnsani yardımlara ilaveten, savaş mağduru ailelerine ulaşamayan, İstanbul'da üniversite eğitimlerini sürdüren 500’e yakın Filistinli öğrencinin burs almasını sağladık. Ve 334 öğrenciye, tek seferlik 7 bin 500 lira burs desteği verdik” diye konuştu.

İmamoğlu yaptğımız yardım değil, dayanışmadır diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

“İnsanlık görevidir. Zulüm bitene, barış hakim olana kadar, bu görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Burada, bu saldırıdan sıkıntıya düşmüş, ailesine ulaşamayan sevgili gençlerimizin, varsa başka ailelerin de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu, görevimizdir. İstanbul halkı adına, 16 milyon insanımız ve vatandaşımız adına, görevimizi milletçe görevimizi yerine getiriyoruz. Allah yardımcıları olsun.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.