İBB ekipleri 3 bin 399 ihbara müdahale etti

İstanbul’da meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, 3 bin 399 ihbara müdahalede bulundu.

İBB ekipleri 3 bin 399 ihbara müdahale etti
Yayınlama: 19.11.2023
7
A+
A-

İstanbul'da yaşanan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, 3.399 ihbara müdahale etti. Özellikle Şile ve Ağva'da denizin kabarması ve derelerin yükselmesi sonucunda taşkınlar ve su baskınları meydana geldi. İBB ekipleri, bölgeye 94 personel, 38 araç ve iş makinesi, bir varisco, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa ile müdahalede bulunuyor.

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren bölgemize giriş yapan soğuk ve yağışlı hava halen etkili olmaya devam ediyor. Sistem nedeni ile Cumartesi (dün) 14 dereceler civarındaki sıcaklıklar bu sabah saatlerinde (06.00) 2 derecelere kadar gerilerken yağışlar il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüldü. Cumartesi gününden itibaren etkili olan yağışlar neticesinde İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 30 ila 100 kg aralığında yağış kaydedildi.

Şile ve Ağva’da aşkın ve su basmalarına müdahale edildi 

Bugün kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Şile ilçesi geneli ve Ağva’da denizin kabarması ve derelerin yükselmesine bağlı olarak özellikle deniz ve dere seviyesine yakın yerlerde taşkınlar meydana geldi, bazı ev ve işyerlerini su bastı. İBB ekipleri (İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Atık Yönetimi, Zabıta, 153 Yerinde Çözüm) bölgede 94 personel, 38 araç ve iş makinesi, bir varisco, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa ile müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

İki günde 3 bin 399 ihbar

İki günde toplamda 3.399 ihbar alan İBB ekipleri, su baskınları, göllenme, rögar taşması, yol çökmesi, ağaç devrilmesi, direk ve tabela devrilmesi gibi durumlara müdahale etti. 

Hâlihazırda ekiplerin çalışmaları devam ederken, yağışların akşam saatlerine doğru İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.