Hotel Mingo ile bölgesel kalkınma ve istihdama katkıda bulunulacak

Hazar Group Savunma Havacılık Uzay Sanayii firması, yeni otel yatırımı için hazırlıklara başladığı Hotel Mingo ile bölgesel kalkınma ve istihdama da katkıda bulunacak.

Hotel Mingo ile bölgesel kalkınma ve istihdama katkıda bulunulacak
Yayınlama: 19.01.2024
2
A+
A-

Marama Bölgesi'nin turizm markalarından biri olacak olan Hotel Mingo, 230 milyon TL'nin üzerinde yatırımla gerçekleştirilecek. Hotel Mingo’yu 20 Haziran 2024’de büyük açılış ile hizmete açacak olan şirket, otelin yanı sıra, 250 personelin konaklayacağı 200 odalı lüks bir lojman da inşa edecek.

“Sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz”

Hazar Savunma Havacılık Uzay Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yıldırım, yatırımın Türk turizmindeki yeni bir aşama olacağını belirterek, “Dünyanın lüks turizm potansiyelini Türkiye’ye çekecek, milyarder liginde yer alan isimlerin Türkiye'de tatil yapabileceği yeni bir lokasyon oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllara bizi taşıyacak bu projelerin yanı sıra yeni nesiller için sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz.” dedi.

Otelin turizm için büyük önem arz ettiğini belirten Yıldırım, ilk turist kafilesi için de müjdeyi vererek; “5 yıldızlı bir otel olup da bir de uluslararası marka zinciri altında, normal bir işletmenin dışında size bazı misyonlarda düşüyor. Çünkü Bursa başta olmak üzere ülkemizde yapılacak sosyal etkinliklerde, sivil toplum hareketlerinde öncü olmanız bekleniyor. Bu öncülük içinde zaten profesyonel bir kadromuz var.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ülkede hem sosyal sorumluluk projelerinde hem de sivil toplum hareketlerinde öncü olmak istediklerini söyledi.

Yapılan çalışmaların ticari bir amacının olmadığına dikkati çeken Yıldırım, “Tamamen bir şeylere öncülük yapmak ve bir şeylerin yapılabileceğini ispatlamak ve göstermektir. Çin ve Uzak Doğu ülkeleri ile bir görüşme yaptık. Birçok ülke ile protokol imzaladık.” şeklinde konuştu.

Yıldırım, toplantıda kongre merkezi ve düğün salonuna ilişkin de bilgi vererek, “Kongre merkezimizin işleri devam ediyor. Orada biraz daha hassas davranıyoruz. Dekorasyonu başta olmak üzere baya ciddi çalışma yapılıyor. İyi bir salonu vermek istiyoruz. Kongre merkezimizde 2 bin kişiye aynı anda oturtabilecek salonumuz mevcut ve Marmara Bölgesi’nde ciddi kapasiteli bir salon kurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Her alanda olduğu gibi otelin SPA merkezine de büyük önem verdikleri belirten Yıldırım, “Bunun için Bali’den özel ekip getirdik. SPA merkezimiz, şehrin en büyüğü. SPA merkezinde çalışacak personelimizin tamamı yurt dışından getirildi. 2 uzman fizyoterapistimiz mevcut. SPA merkezimizi 20 Haziran’da faaliyete almayı düşünüyoruz. Fitness alanımız, 350 metrekarelik bir yerde en iyi cihazlarla hizmet verecek. Üniversite mezunu hocalarımız burada görev alacak. Resmi açılış törenimizi 20 Haziran tarihinde yapmayı planlıyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.