Hangzhou’da antik ve modern Çin arasında zaman yolculuğu

Güney Song Hanedanı’nın(1127-1279) başkentini görmek istersiniz, Hangzhou’daki tarihi ve kültürel Qinghefang Mahallesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Hangzhou’da antik ve modern Çin arasında zaman yolculuğu
Yayınlama: 25.04.2024
3
A+
A-

CGTN Muhabiri Wu Dan, Güney Song Hanedanı’nın (1127-1279) başkentinin için Hangzhou’daki tarihi ve kültürel Qinghefang Mahallesi’nin ziyaret edilmesini tavsiye etti.

Qinghefang’daki sakin bir tarihi ara sokak

Qinghefang'daki göz alıcı antik Çin çatı mimarisi

CGTN Muhabiri Wu Dan, Lin'anın (bugünkü Hangzhou), Güney Song Hanedanı'nın başkenti olduğunu belirterek “Hangzhou'nun Shangcheng Semti'nde yer alan Qinghefang, tarihi ve kültürel bir mahalle olarak, Lin’an'ın eski merkezinde konumlanmıştır. Xihu Gölü ile Beijing-Hangzhou Büyük Kanalı arasında bağlantı sağlayan bu cadde, Çin'deki açık mahalle mimari sistemlerinin kaynağı olarak kabul ediliyor. Son yıllarda, Hangzhou şehrinde tarihi mimarilerin korunması amacıyla yoğun restorasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sayesinde Qinghefang, tarihi dokusuyla modernliği harmanlayan popüler bir eğlence alanına dönüştü.” dedi.

CGTN Muhabiri Wu Dan, Qinghefang içindeki bir galeride Dunhuang mağaralarından duvar resimlerinin sergilendiğini belirtti.

Qinghefang’daki bir kitap evi

Qinghefang’da düzenlenen açık hava konseri


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.