Hangzhou Asya Oyunları’ndan güzel hatıralar

16 gün içinde yanan Asya Oyunları ateşinin dün akşam Hangzhou Olimpik Spor Merkezi’nde söndürülmesi, 19. Asya Oyunları’nın başarılı bir şekilde sona erişini simgeledi.

Hangzhou Asya Oyunları’ndan güzel hatıralar
Yayınlama: 09.10.2023
2
A+
A-

 16 gün içinde yanan Asya Oyunları ateşinin dün akşam Hangzhou Olimpik Spor Merkezi’nde söndürülmesi, 19. Asya Oyunları'nın başarılı bir şekilde sona erişini simgeledi.

Kapanış töreni Hangzhou Olimpik Spor Merkezi’nde düzenlendi.

Toplam 2 bin 194 oyuncunun katıldığı kapanış töreni, “Hangzhou hatıraları” ana teması çerçevesinde düzenlendi.

Kapanış gösterisinde “lotus ve osmanthus bir arada parlıyor” adlı programda bir grup genç kızın çevrelediği altın renkli çiçek, Asya Oyunları’nın görkemli anlarını simgeliyor.

 Asya Oyunları'nın kapanış töreni, iki program, dört klip ve bir karnavaldan oluşan 75 dakikalık bir veda partisiydi.

 Dün Çin’in 24 sezonundan “Hanlu”ya denk geldi. Bu mevsimde Hangzhou kentinde son lotus çiçekleri açarken tatlı kokulu osmanthus çiçekleri yeni açmaya başlıyor. 

19. Asya Oyunları’nın kapanış töreninde dijital meşale taşıyıcısı bir kez daha sahnedeydi

Kapanış töreninde erkekler 100 metre atletizmde altın madalya kazanan Çinli sporucu Xie Zhenye, Çin takımının bayrak taşıyıcısı olarak mekana girdi.

 

Asya Oyunları'na ev sahipliği yapan şehrin devir teslim töreninde Japonya'nın Nagoya belediye başkan yardımcısı Hideo Nakata, Asya Olimpiyat Konseyi'nin bayrağını sallıyor. Japonya'nın Aichi eyaleti ve merkezi Nagoya Şehri, 2026 Asya Oyunlarına ev sahipliği yapma hakkını kazandı

 

Kapanış töreninin sonunda dünyada ilk kez görünen “digitaj çimen”de sporcular ve gönüllüler dans ederek insan ve doğanın uyumlu bir arada bulunması sahnesini sundu.

45 ülke ve bölgeden 12 bin sporcu, 15 gün boyunca 40 spor dalı ve 61 disiplindeki müsabakalarda toplam 482 altın madalya için yarışarak art arda muzizeler yarattı.

Erkekler 110 metre engelli finalde Japon Shunya Takayama (solda) ve Kuveytli Yaqoub Alyouha (sağda), 13.41 saniyede birinciliği paylaştı.

 

Jimnastik kadınlar ritmik bireysel genel toplam finallerinde Özbekistanlı Takhmina İkromova şampiyonluğu kazandı.

 

Güney Kore futbol takımı, Asya Oyunları erkekler futbol şampiyonluğunı korudu.

 

Filipin takımı erkekler basketbolda altın madalya kazandı.

Hangzhou Asya Oyunları'nda Çin spor takımı, 201 altın, 111 gümüş ve 71 bronz olmak üzere toplam 383 madalya kazanarak Asya Oyunları tarihindeki en iyi kareye imza attı. 1982'deki 9. Asya Oyunlarından bu yana Çin spor takımı, üst üste on birinci kez Asya Oyunları altın madalya listesinin başında yer aldı.

Çinli yüzücülerden Zhang Yufei ve Qin Haiyang'ın Hangzhou Asya Oyunları’nda “En Değerli Sporcuları” olarak seçildiği, önceki akşamı resmen duyuruldu. Zhang Yufei (yukarıdaki) tek başına 6 altın madalyayı, Qin Haiyang (aşağıdaki) 5 altın ve 1 gümüş topladı.

Çin kadın voleybol takımı, Asya Oyunları’nın şampiyonluğunu korudu.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.