Hamas’tan İsrail’in başkenti Tel Aviv’e yoğun roket saldırısı! Uluslararası havaalanı hedef alındı

Hamas’ın askeri kanadının İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı’ın ardından bölgede gerilim devam ediyor. Operasyonun başlangıcından itibaren Gazze’de İsrail’İn yoğun ateşi altında olan Hamas, ilk kez yoğun ve geniş kapsamlı bir roket saldırısında bulundu. Saldırıda İsrail’in Ben Gurion uluslararası havaalanını hedef alındığı iddia edilirken, roketlerin Demir Kubbe tarafından imha edildiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Hamas’tan İsrail’in başkenti Tel Aviv’e yoğun roket saldırısı! Uluslararası havaalanı hedef alındı
Yayınlama: 09.10.2023
6
A+
A-

Hamas‘ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail‘e 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı operasyon başlattı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da misilleme olarak Demirden Kılıçlar operasyonu başlattı. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, anayasanın 40. maddesini 1973’ten bu yana ilk kez uygulayarak resmen savaş hali ilan etti.

TEL AVİV’DE SİREN SESLERİ

Karşılıklı füze atışları ve bombardımanlar sonucu iki tarafta da yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Bu gece saatlerinde Hamas, başlattıkları operasyon sonucu ilk kez yoğun ve geniş kapsamlı bir roket saldırısında daha bulundu. Saldırı sırasında Başken Tel Aviv’de sirenler çaldı.

DEMİR KUBBE DEVREYE GİRDİ

Olaya tanık olanlar saldırı anlarını cep telefonuyla kaydetti. Roketlerin Demir Kubbe sistemi tarafından havada imha edildiği görüldü.

Hamas'tan İsrail'in başkenti Tel Aviv'e yoğun roket saldırısı! Uluslararası havaalanı hedef alındı

HAVAALANI HEDEFLENDİ

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Telegram’da İsrail’in Ben Gurion uluslararası havaalanını hedef aldığı söylenen yaylım ateşinin sorumluluğunu üstlendi.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.