Hamas’ın İsrail operasyonu: Saldırı onayını İran verdi

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran’ın, Hamas’a İsrail’e yönelik saldırıyı planlamada yardım ettiğini ve harekat için son onayı da geçen pazartesi verdiğini iddia etti.

Hamas’ın İsrail operasyonu: Saldırı onayını İran verdi
Yayınlama: 09.10.2023
4
A+
A-

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu”nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, “Savaştayız.” açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas’a savaş ilan ederken, Gazze’ye hava saldırıları başlattı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 413 kişi Filistinli vefat ederken, Hamas’ın saldırılarında ise 700 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas’ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

Breaking: Iran helped plan Hamas’s attack on Israel and gave the green light for the assault at a meeting last Monday https://t.co/7U1fUb3gXI pic.twitter.com/WIu1VBLtzd

— The Wall Street Journal (@WSJ) October 8, 2023

İsrail, Hamas’ın saldırısının ardında İran olduğunu öne sürerken, Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, önemli bir iddia ortaya attı.

Gazete, İran’ın operasyonda dahli olduğunu yazarken, haberde, “İranlı güvenlik yetkilileri, Hamas’ın cumartesi günü İsrail’e yönelik sürpriz saldırısını düzenlemesine yardımcı oldu ve geçen pazartesi Beyrut’ta yapılan toplantıda saldırı için yeşil ışığı yaktı.” ifadelerini kullandı.

İran yönetimi ise, Filistin’in kendini savunma hakkı olduğunu, operasyonları desteklediklerini ancak harekatlarla bir ilgileri olmadığını savundu.

DÜNYA Haberleri, filistin, Hamas, İran, İsrail
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.