Hamas yetkilisi: İsrail Dışişleri Bakanı dünyanın en zeki aptalı

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi ve hareketin Lübnan’daki üst düzey temsilcisi Usame Hamdan, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Filistin halkı için Akdeniz’de yapay ada oluşturulması yönündeki teklifine tepki gösterdi.

Hamas yetkilisi: İsrail Dışişleri Bakanı dünyanın en zeki aptalı
Yayınlama: 23.01.2024
1
A+
A-

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, dün, Brüksel’de AB dişişleri bakanlarıyla yaptığı toplantıda, Akdeniz’de (Gazze Şeridi’nin batısında) yapay bir ada oluşturularak, Gazze halkını oraya taşıma fikrini gündeme getirmişti.

Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında bu fikre tepki gösteren Hamas’ın Lübnan’daki üst düzey temsilcisi Usame Hamdan, “İsrail Dışişleri Bakanı, dünyanın en akıllı aptalları listesinde olmayı hak ediyor. Bir dışişleri bakanının böyle bir şey söylemesine gerçekten şaşırdım.” dedi.

Hamas yetkilisi: İsrail Dışişleri Bakanı dünyanın en zeki aptalı

“Bu fikir kendisi ve onun gibi yerleşimciler için hayata geçirilme olanağına sahip! Onlara yapay bir ada yapılmalı. Bu tür fikirleri ortaya atan kişi olarak, bu ada ona ve onun gibiler için inşa edilmelidir. Gerçekten bu mantık, toprağın ve vatanın kıymetini bilmeyen birinin mantığıdır! Vatanı olmayan birinin mantığı bu! Bu mesele, Filistin topraklarına gelenlerin bu topraklarla hiçbir ilgilerinin olmadığını, bu toprakların değerini bilmediklerini açıkça göstermektedir.”

DÜNYA Haberleri, Hamas, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.