BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününü %3,36 oranında düşüş,  272 puan azalışla 7.842 seviyesinden tamamladı. İsrail'in hastaneye saldırı düzenlediği haberi sonrasında ABD'nin İsrail'i desteklediği ve gün sonuna doğru İsrail'in okula yönelik yaptığı saldırı haberi sonrasında kapanışa doğru satışlar derinleşti.

Gazze'deki El – Ehli Hastanesi'nde Salı günkü saldırıda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. Hamas, sivillerin İsrail bombardımanında yaşamını yitirdiğini belirtirken, İsrail Filistinli örgüt İslami Cihad'ın roketinin hastanede patladığını öne sürmüştü. ABD Başkanı Biden ile İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu Tel – Aviv’de görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Biden, hastanenin İsrail tarafından vurulmadığını söyledi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, daha fazla sıkılaşmaya ihtiyaç olup olmadığını tespit etmek için beklemede kalıp ekonomik verilerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Faiz kararından 2 hafta önce Londra’da konuşan Waller “Politikamızda kesin adımlar atmadan önce ekonominin ne yöne evrildiğini bekleyip göreceğiz. Verilere bakıp ekonominin soğuyup soğumadığını veya ısınıp ısınmadığını göreceğiz. Bugün itibariyle bir şey söylemek için çok erken” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.