Haaretz: Saldırının sorumlusu Filistinlileri göz ardı eden Netanyahu’dur

Haaretz gazetesi, Hamas’ın başlattığı saldırıdan Başbakan Netanyahu’yu sorumlu tuttu. Gazete, Netanyahu’nun Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça göz ardı eden bir dış politika benimsediği belirterek eleştirdi.

Haaretz: Saldırının sorumlusu Filistinlileri göz ardı eden Netanyahu’dur
Yayınlama: 09.10.2023
8
A+
A-

İsrail’in en çok satan birkaç gazetesinden olan ve kendini merkez sola konumlandıran Haaretz, Hamas’ın başlattığı saldırıdan Başbakan Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tuttu.

Editoryal yazıda, “İsrail’in başına Simhat Tora Bayramı’nda gelen felaketin sorumluluğu açıkça tek bir kişinindir: Binyamin Netanyahu” denildi.

The disaster that befell Israel on the holiday of Simchat Torah is the clear responsibility of one person | Haaretz Editorialhttps://t.co/xnfNC9fHX8

— Haaretz.com (@haaretzcom) October 8, 2023

Makalede iğneleyici ifadeler kullanıldı:

“Geniş siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen Başbakan, Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça göz ardı eden bir dış politika benimseyerek, kilit pozisyonlara Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir’i atayarak ilhak ve mülksüzleştirme hükümetini kurarken, İsrail’i bilinçli olarak içine sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız oldu.”

SAVAŞ DURUMU

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu”nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, “Savaştayız.” açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas’a savaş ilan ederken, Gazze’ye hava saldırıları başlattı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 436 kişi Filistinli vefat ederken, Hamas’ın saldırılarında ise 700 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas’ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

DÜNYA Haberleri, filistin, Hamas, İsrail, Netanyahu
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.