Güler, İnsanlı Hava Platformları Projeleri İmza Töreni’ne katıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İnsanlı Hava Platformları Projeleri İmza Töreni”ne katıldı.

Güler, İnsanlı Hava Platformları Projeleri İmza Töreni’ne katıldı
Yayınlama: 19.04.2024
5
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün ev sahipliğindeki törene Bakan Yaşar Güler’in beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı da yer aldı.

Güler, İnsanlı Hava Platformları Projeleri İmza Töreni’ne katıldı

Törende bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, şunları söyledi:

“Seri üretimleri gerçekleştirilen ve şanlı ordumuzun envanterine kazandırılmakta olan hava platformlarımızın ülkemize, asil milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Etrafı adeta ateşten bir çemberle örülmüş olan ülkemiz, bu coğrafyada var olmak için kendi harp silah ve sistemlerini üretmeye, yerli ve milli savunma sanayisi ürünleriyle donatılmış etkin ve güçlü orduya sahip olmaya mecburdur. Bu nitelikleri haiz bir ordu için de kendi kendine yeten, tam bağımsız bir savunma sanayiye sahip olmamız vazgeçilmezdir. Yıllarca birçok önemli savunma sanayisi ürününü, kendi imkanlarımızla üretemediğimiz için hep dışarıdan bekledik. Şüphesiz ki bunlar, asla bizi yıldırmadı; aksine daha çok motive etti.”

Hava semalarının emniyetini sağlayacak büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Güler, “Özelikle son dönemde yakın coğrafyamızda cereyan eden çatışmalar, bir kez daha göstermiştir ki hava platformları, ülke güvenliğinin sağlanmasında öncelikle ele alınması ve çok boyutlu olarak geliştirilmesi gereken sistemlerdir. Ne mutlu ki birbirinden değerli ve kritik projeleri hayata geçiren yerli ve millî savunma sanayimiz, karada ve denizde olduğu gibi semalarımızın emniyetini en iyi şekilde sağlayacak hava araçlarında da büyük atılımlar gerçekleştirmektedir. Tüm bunlarla birlikte Türkiye; artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. Başta KAAN olmak üzere tüm bu sistemlerin üretilmesi, devletimiz ve milletimizin yıllardır var olan bir hayaliydi. Bunun için çok çalıştık ve bugün çok şükür bu hayallerimiz gerçeğe dönüşüyor. Bununla ne kadar gurur duysak azdır.” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.