Golf turizminin yıldızı parlıyor

Türkiye’de golf denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Antalya Belek, 17 golf sahasıyla ve lüks otelleriyle yılda 130 bine yakın golf oyuncusu ağırlıyor. Golf turizminde yılda yaklaşık 400 milyon euro gelire ulaşan Türkiye’nin yeni golf destinasyonlarının açılması ve direkt uçuşların artırılması ve tüm yıla yayılan turizm konsepti ile golfte hak ettiği yere gelebileceği ifade ediliyor.

Golf turizminin yıldızı parlıyor
Yayınlama: 19.01.2024
4
A+
A-

AYLİN RANA AYDİN / Antalya – Belek’te golf oyuncularını üçüncü kez buluşturan Cornelia Masters Golf Turnuvası düzenlendi. Turnuva kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Cornelia Golf Club Kurucusu ve Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, golf turizminin hem bölgeye hem de otellere katkısının büyük olduğunu söyledi. Yılda yaklaşık 130 bin civarında golf turistinin bölgeye geldiğini aktaran Şahin, “Türkiye’nin turizm gelirlerini artırması için kişi başı gelirde de artış göstermesi gerekiyor. Golfte yılda 400 milyon euro gelire ulaşan Türkiye, golf turizminde yılda 5 milyar dolar civarında gelir elde eden İspanya, Portekiz gibi ülkelerle yarışıyor. Yeni golf destinasyonlarının açılması ve direkt uçuşların artırılması, tüm yıla yayılan turizm konsepti, üst segment ziyaretçi profiliyle önemli bir gelir kaynağı olan golf turizmini hak ettiği yere getirebilir” dedi.

1.500 euro’dan başlıyor

Golf turistinin hem otele hem de golf sahalarına para ödediğini ve ülkeye bıraktığı kişi başı dövizin, diğer turistlere göre 4 katı fazla olduğunu söyleyen Şahin, “Pandemi döneminde bir düşüş yaşadık ama 2022 ve 2023’te ciddi bir artış söz konusu. 2024 için şimdiden sahalarımız birçok ayı doldurmuş durumda. Bir golf turisti, haftalık 1.500 ila 3.500 euro arasında harcama yapabiliyor” diye konuştu.

‘Türkiye bir açık hava müzesi’

Türkiye’nin otellere sıkışmış turizm anlayışından kurtulması gerektiğini vurgulayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Özellikle Almanya ucuzluk arıyor. Ruslar da öyle. Bir hafta otelde konaklama yapıyorlar. Oysa Türkiye nadide bir açık hava müzesi. Turizmde sayı yerine niteliğe önem vermeliyiz” dedi.

Antalya Belek, gazetehaberi, Golf, Turizm
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.