Göç İdaresi Başkanlığı, Afganistan ziyaretine ilişkin iddialarına yanıt verdi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’ndan heyetin gerçekleştirdiği Afganistan ziyareti hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Afganistan ziyaretine ilişkin iddialarına yanıt verdi
Yayınlama: 26.05.2024
2
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan  Afganistan ziyaretiyle ilgili iddialara yönelik “Ülkemizin düzensiz göçle mücadelesi kapsamında, Göç İdaresi Başkanlığı heyetinin Afganistan’a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır” açıklaması yapıldı.

Göç İdaresi Başkanlığı düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulması gerektiğini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

“Afganistan’a bu çerçevede gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, düzensiz göçle mücadelede kararlılığımız vurgulanmış ve ülkemizde düzensiz göçmen konumunda bulunan Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçleri ele alınmıştır. Görüşmelere, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve ilgili kurum yetkilileri de katılmıştır. Ayrıca Ülkemiz, Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımadığı için bu tür toplantılarda bayrağımız konmamaktadır. Bahse konu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Göç İdaresi Başkanlığı olarak düzensiz göçle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.