Gazze’den İsrail’e sızma noktalarının tamamı kontrol altına alındı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, Gazze’den İsrail’e sızma noktalarının tamamını kontrol altına aldıklarını ve birçok teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Gazze’den İsrail’e sızma noktalarının tamamı kontrol altına alındı
Yayınlama: 08.10.2023
0
A+
A-

IDF Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari yapılan operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Savaş sırasında askerlerin ve komutanların hayatlarını kaybettiğini, sivillerin öldürüldüğünü söyleyen Tümamiral Hagari, “Hamas ve İslam Cihadı terör örgütleriyle olan savaşın ikinci günündeyiz. İDF birimleri, Gazze çevresini güvence altına almak, teröristleri etkisiz hale getirmek ve aktif çatışma bölgelerini kontrol altına almak amacıyla gece boyunca operasyonlarını sürdürdü “Gazze'den İsrail'e sızma noktalarının tamamını kontrol altına aldık ve birçok teröristi etkisiz hale getirdik. Şu anda aktif çatışma ve rehineleri kurtarma amacıyla kahramanca savaşlar devam ediyor ve gece boyunca yaşandı. Savaş sırasında askerler ve komutanlar hayatlarını kaybetti ve siviller öldürüldü.” ifadelerine yer verdi.

IDF Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdiklerini ve onlarca kişiyi gözaltına aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdik ve onlarca kişiyi gözaltına aldık. Şu anda savaşın merkezlerinde İDF birimleri bulunmaktadır, güney İsrail'deki her kasaba ve topluluğun içinde İDF varlığı bulunmaktadır, özel kuvvetler ve tam piyade taburları ve tugayları da dahil. Hiçbir kasaba İDF varlığı olmadan bırakılmamıştır. Önümüzdeki 24 saat içinde misyonumuz, güney kasaba ve topluluklarındaki tüm sivilleri tahliye etmektir; bu tahliye çabası güvenli olmalı, bölgeyi teröristlerin olup olmadığını tarayacağız ve otobüslerle sivilleri tahliye edeceğiz. Bu misyon bugün tamamlanacak. Gazze çevresinde on binlerce asker bulunmaktadır ve İsrail topraklarında bulunan her teröristi etkisiz hale getirene kadar daha fazla birim konuşlandırmaya devam edeceğiz.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.