Gazze’deki Filistinliler hastane çevresindeki ‘toplu mezarda’ yakınlarını arıyor

Stockholm, 23 Nisan (Hibya) – Gazze’deki Filistinliler hastane çevresindeki ‘toplu mezarda’ yakınlarını arıyor. Gazze’deki yetkililer son üç gün içinde 300 kadar ceset çıkarıldığını duyurdu.

Gazze’deki Filistinliler hastane çevresindeki ‘toplu mezarda’ yakınlarını arıyor
Yayınlama: 23.04.2024
0
A+
A-

Gazze Sivil Savunması'na göre, İsrail ordusunun ay başında askerlerini şehirden çekmesinin ardından hastane yakınlarında bir toplu mezar bulundu.

Toplu mezarı ilk olarak Cuma günü bulduklarını açıklayan sivil savunmaya göre dün 73 ceset çıkarıldı. Böylece bulunan ceset sayısı 283'e ulaştı. CNN'e göre Gazze'deki sivil savunma başkanı Yamen Ebu Süleyman, bunların arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi.

Yetkililer, bazılarının kuşatma sırasında, bazılarının da İsrail güçleri hastaneye baskın düzenlediğinde öldürüldüğünü söyledi.

Sivil savunma başkanı Yamen Ebu Süleyman, bazı cesetlerin elleri ve ayakları bağlı halde bulunduğunu söyleyerek ''İnfaz izleri vardı. Diri diri mi gömüldüklerini yoksa infaz mı edildiklerini bilmiyoruz. CNN'e göre Süleyman cesetlerin çoğunun çürümüş olduğunu söyledi.

Toplu mezar bulunduğundan şüphelenilen Nasır hastanesini henüz hiçbir uluslararası kuruluş ziyaret etmedi.

Ancak Al Jazeera'nin haberine göre BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, bulguyu 'son derece endişe verici' olarak nitelendirdi ve 'güvenilir ve bağımsız bir soruşturma' çağrısında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.