Gazze’de kıtlık: Filistinliler hayvan yemi ve otlarla hayatta kalmaya çalışıyor

Gazze’de baş gösteren kıtlık sebebiyle Filistinliler hayvan yemlerini öğütmeye başladı. Gıda konusunda yaşanan sıkıntılar halkı topladıkları otlardan yemek yapmaya sevk etti.

Gazze’de kıtlık: Filistinliler hayvan yemi ve otlarla hayatta kalmaya çalışıyor
Yayınlama: 22.01.2024
7
A+
A-

 İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan Filistinliler, un bulamadıkları için ekmek yapmak amacıyla hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Saldırılar nedeniyle Gazze’de 1,9 milyon kişi yerinden olurken, İsrail bölgeye yardımların girişine de engel çıkarıyor.

Hem saldırılar hem de İsrail’in yardım girişlerine çıkardığı zorluk nedeniyle Gazze halkı açlıkla mücadele ediyor.

Gazze’de kıtlık: Filistinliler hayvan yemi ve otlarla hayatta kalmaya çalışıyor

FİLİSTİNLİLER OTLARLA YEMEK YAPIYOR

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yaşayan Ebu Ahmed Saliha ise  topladığı otlarla ailesini doyurmaya çalışıyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana havadan bombaladığı, karadan da pek çok noktasında ilerleyerek güneyle bağlantısını kestiği ve yardım girişlerine engel olduğu kuzeyde halk, yiyecek yemek ve içecek su bulmakta zorluk yaşıyor.

Saliha ve ailesi, yiyecek yemek bulmakta zorlanan Filistinlilere sadece bir örnek.

Gazze’de kıtlık: Filistinliler hayvan yemi ve otlarla hayatta kalmaya çalışıyor

GAZZE’NİN KUZEYİNE YARDIMLAR ULAŞTIRILAMIYOR

İsrail’in bölgeyi işgal etmesi nedeniyle Gazze’nin kuzeyine neredeyse hiç insani yardım ulaştırılamadı. Bu nedenle bölgede kalan Filistinliler gıdaya ulaşmakta zorlanıyor.

Bölgedeki en büyük ihtiyaçsa şüphesiz un. Gazze’nin kuzeyinde yaşayan ve yaşam mücadelesi veren Filistinliler un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Ayrıca Gazze’nin kuzeyindeki pazarlarda un bulunamaması nedeniyle hayvan yemlerinin satıldığı görüldü.

Sosyal medyada yer alan bir görüntüde ise Gazze’nin kuzeyindeki bir değirmende halkın un elde etmek için hayvan yemlerini öğüttüğüne ilişkin görüntüler paylaşıldı.

GAZZELİLER KITLIKLA KARŞI KARŞIYA

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM’ye göre, Gazze’de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre “felaket” olarak adlandırılan 5. seviye açlıkla yüz yüze.

Açıklamada ayrıca, 939 bin kişinin ise acil durum seviyesi olarak bilinen 4. derece açlıkla karşı karşıya olduğuna işaret edilmişti.

DÜNYA Haberleri, gazze
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.