Gazze Nasser Hastanesi’ndeki toplu mezarda 400’e yakın ceset bulundu

Stockholm, 26 Nisan (Hibya) – Gazze yetkilileri, Gazze’nin Han Yunus kentindeki Nasser Hastanesi’ndeki toplu mezarlarda 392 cesedin bulunduğunu söyledi. Dün 160’tan fazla kişinin kimliğinin belirlendiğini ve hastanede toplam üç toplu mezar bulunduğunu söylediler.

Gazze Nasser Hastanesi’ndeki toplu mezarda 400’e yakın ceset bulundu
Yayınlama: 26.04.2024
4
A+
A-

BM Genel Sekreteri, Gazze'deki Nasser Hastanesi'ndeki toplu mezarlarla ilgili uluslararası bir soruşturma yapılmasını istiyor. Gazze yetkilileri, İsrail ordusunun hastaneyi terk etmesinin ardından üç toplu mezarda 392 cesedin bulunduğunu söyledi.

İsrail ordusu ay başında kuvvetlerini Han Yunus'tan çekti. Ordu, insanları toplu mezarlara gömdüğünü reddediyor ve Filistinliler'in birkaç ay önce Nasser Hastanesi'nde toplu mezar kazdığını iddia ediyor. Gazze'deki yetkililer ise, İsrail ordusunun saldırmasından önce hastaneye yaklaşık yüz kişinin gömüldüğünü söylüyor.

BM Genel Sekreteri'nin bir sözcüsü konuyla ilgili uluslararası bir soruşturma yapılması yönünde çağrıda bulunduklarını söyledi. Ancak böyle bir soruşturmanın ne zaman başlayabileceği belli değil çünkü Gazze'ye erişim İsrail dahil birçok ülkenin onayına bağlı.

Sivil toplum kuruluşu Uluslararası Af Örgütü de, Gazze'deki El Şifa Hastanesi'nde bulunan mezarların yanı sıra Nasser Hastanesi'ndeki toplu mezarlar hakkında da soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.