Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına GES kuruluyor

Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına yapılacak GES (Güneş Enerji Santrali) projesinin sözleşmesi imzalandı. Proje “Kamu Enerji Performans Sözleşmesi” kapsamındaki ilk uygulama olacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına GES kuruluyor
Yayınlama: 22.11.2023
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZENERJİ, İZGÜNEŞ şirketleri ve Tire Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilecek projenin sözleşmesini imzaladı.

Kamu kaynağı harcamadan inşa edilecek GES projesinin Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesindeki imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tanıtım Eğitim Etüt Dairesi Başkanlığı Uzman Yardımcısı Veysel Atasoy, İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bin 350 kilovat kurulu güce sahip ve yılda bir milyon 890 bin kilovatsaat enerji üretecek santral ile ilçe belediyesi elektrik enerjisi giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlayacak.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, proje ile Tire Belediyesi’nin yıllık enerji ihtiyacının yüzde 50’sinin karşılanacağını söyledi.

İlçe belediyesine devredilecek

3 ay içerisinde tamamlanması hedeflenen GES santralinin projesini İZGÜNEŞ şirketi yapacak. Bin 350 kilovat kurulu gücü bulunacak santralin yılda bir milyon 890 bin kilovatsaat enerji üretme potansiyeli olacak. Projenin ödemesi 15 yıl boyunca garanti edilen tasarruf ile sağlanacak. Tesis 15 yıl sonra bedelsiz olarak Tire Belediyesi’ne devredilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.