FX bülteni

Bugün piyasaların gündeminde ABD’de TSİ 16.30’da açıklanacak olan TÜFE verisinde olacak. Veri öncesinde hem Dolar hem de tahvil faizlerinde yatay bir görünüm varken piyasalarda hafif de olsa geri çekilmeler gözlendi.

FX bülteni
Yayınlama: 13.02.2024
2
A+
A-

USD/TRY: Bugün piyasaların gündeminde ABD'de TSİ 16.30'da açıklanacak olan TÜFE verisinde olacak. Veri öncesinde hem Dolar hem de tahvil faizlerinde yatay bir görünüm varken piyasalarda hafif de olsa geri çekilmeler gözlendi. Bu sabaha bakıldığında ise vadeli piyasalarda geri çekilme devam ediyor. Yurtiçinde ise ülke risk primimizin 300 baz puanın altına inmesiyle pozitif görünüm devam etti. Bu sabaha bakıldığında da ödemeler dengesi aralıkta 2.090 milyon dolar açık verdi. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün günü 30,72 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var.

 

FX bülteni

 

EUR/USD: Bugün ABD'de Fed'in para politikasına yön vermesi açısından ocak ayı TÜFE (beklenti aylık %0,2, yıllık %2,9) yakından takip edilecek. ABD enflasyonunun hizmet kalemleri öncülüğünde düşmesi bekleniyor. Veri öncesinde risk iştahında geri çekilme görülürken, tahvil ve döviz piyasaları da sakin. Bugün Almanya'da Zew beklenti endeksi de izlenecek önemli veriler arasında. Dün dolardaki %0,1'lik yükselişle kapanışı 1,0775 seviyesinden gerçekleşen paritede, 1,0743 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Olası yükselişlerde ise 1,0815 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

 

FX bülteni

 

XAU/USD: Dün de bant hareketini sürdüren değerli maden için bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisi yeni bir trend başlangıcına neden olabilir. Beklentilere yakın veya daha düşük rakamlar yeni bir yükseliş dalgasına girilmesini sağlayabilir. ABD'de güçlü gelen son verilere rağmen Ons Altın'da aşağı yönlü bir trend oluşmamıştı. Bu kapsamda, Fed'e yönelik faiz indirim beklentilerini öne çekebilecek bir veride 2.050 seviyesi ilk etapta test edilebilir. Aksi durumunda, 2.006 ve 1.990 seviyeleri sıralı önemli destekler olarak izlenebilir.

 

FX bülteni

 

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.