Fx analizi

Geçen hafta ABD’de açıklanan ve beklentilerin altında kalan enflasyon verisiyle artan risk iştahı haftanın ilk işlem gününde de devam etti. ABD’de tahvil ihalelerinin sorunsuz geçmesi faizlerin tepe yaptığına yönelik görüşü güçlendirdi.

Fx analizi
Yayınlama: 21.11.2023
0
A+
A-

USD/TRY: Geçen hafta ABD'de açıklanan ve beklentilerin altında kalan enflasyon verisiyle artan risk iştahı haftanın ilk işlem gününde de devam etti. ABD'de tahvil ihalelerinin sorunsuz geçmesi faizlerin tepe yaptığına yönelik görüşü güçlendirdi. Bu sabah %4,40'ın altını gören ABD on yıllık tahvil faizinde dün hafif de olsa düşüş görülürken, Dolar endeksi (DXY) %0,5 oranında geriledi. Bu sabah da Dolar'daki zayıflık devam ediyor. Veri tarafında, bugün ABD'de 2. el konut satıları ile Fed 1 Kasım'da düzenlediği faiz kararı toplantısının tutanakları açıklanacak. Avrupa'da, BOE Başkanı Bailey'nin parlamento sunumu ile ECB Başkanı Lagarde ve Almanya Maliye Bakanı Lindner'ın konuşmaları takip edilecek. Bugün ayrıca seans kapanışından sonra çip üreticisi Nvidia 3. çeyrek finansal sonuçları risk iştahı üzerinde paritelerde kısmi oynaklık yaratabilir. Bu arada Orta Doğu'da ateşkes anlaşmasına yönelik ihtimaller gündeme gelirken, Brent petrolde son birkaç gündür sert hareketler gözleniyor. Brent petrol bu sabah ise 82 USD'nin hafif altında seyrediyor. Yurtiçi tarafa bakıldığında perşembe günkü TCMB toplantısı beklenirken; fiyatlamalar tarafında, makro finansal istikrarı güçlendirecek sadeleşme süreci kapsamında atılan adımların meyveleri alınıyor. (Kur Korumalı Mevduat'ta düşüş, cari dengede iyileşme vs.) Bu kapsamda da ülke risk primimiz (5 yıllık CDS) uzun bir aradan sonra 350 baz puanın altına geriledi. 5 yıllık CDS bu sabah itibarıyla da 342 baz puanda. Bu gelişmeye Borsa İstanbul pozitif tepki verirken, gösterge tahvil %40'ın hafif üzerinde sakin bir görüntü sergiliyor. Kur tarafında ise net bir değişiklik yok. Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde 28,77 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.
Fx analizi

EUR/USD: ABD'de Fed'in faiz artışlarında sona geldiğine yönelik artan beklentilere ek bu sabah İsrail-Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesi içeren anlaşmaya yaklaşıldığına ilişkin gelen olumlu haber akışının da desteğiyle risk iştahı pozitif. Sorunsuz geçen ihalelerle de ABD 10 yıllık tahvil faizi bu sabah %4,40'ın hafif altında. Bugün ABD'de piyasaların odak noktasında, Fed'in kasım ayı FOMC toplantısına ilişkin toplantı tutanakları para politikasının geleceğine yönelik olası yeni sinyaller açısından dikkatle takip edilecek. Diğer yandan, ECB Başkanı Lagarde'ın gerçekleştireceği konuşma, Banka'nın para politikasına yönelik olası yeni sinyaller bakımından izlenecek. Dün %0,2 oranında prim yaparak 1,0940 seviyesinden kapatan EURUSD'de dolardaki zayıflıkla birlikte yükseliş sürebilir ve 1,1010 seviyesi hedef olabilir. Öte yandan, olası geri çekilmelerde ise 1,0905 seviyesi destek konumunda.
Fx analizi

XAU/USD: Haftaya bir miktar kar satışıyla başlayan değerli maden 1.966 seviyesinden tepkiyle karşılaştı ve günü de hafif düşüşle 1.978 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise alıcılı bir görüntü var. Son gelişmelerin faizlerin tepe yaptığına yönelik görüşü güçlendirmesi değerli madeni desteklemeye devam edebilir ki Dolar'daki zayıf görüntü sürüyor. Bu kapsamda, Ons Altın'da yükseliş eğilimi devam edebilir ve 2.010 civarındaki direnç hedef olabilir. Öte yandan, olası düşüşlerde  1.975 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.
Fx analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.