Fx analizi

Yarın gerçekleşmesi beklenen ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping görüşmesi öncesinde bugünün önemli gelişmesi ABD’de öğleden sonra açıklanacak ekim ayı enflasyonu.

Fx analizi
Yayınlama: 14.11.2023
1
A+
A-

USD/TRY: Yarın gerçekleşmesi beklenen ABD Başkanı Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping görüşmesi öncesinde bugünün önemli gelişmesi ABD'de öğleden sonra açıklanacak ekim ayı enflasyonu. Fed'den gelen son şahin açıklamalara karşın piyasa bu yıl için faiz artışı beklemiyor. Tahminlere yakın veya daha düşük rakamlarda bu beklenti iyice pekişebilir ve pozitif bir tablo oluşabilir. Enflasyonun aylık %0,1 yıllık ise %3,3 gerçekleşmesi (önceki %3,7) öngörülüyor. Bu sabaha bakıldığında iki yıllık tahvil faizleri %5 seviyesinin üzerinde hareket ederken 10 yıllıklar %4,62 seviyesinde. Vadeli piyasalarda ise yataya yakın bir görünüm var. Yurtiçinde veri gündemi ise sakin. Fiyatlamalar tarafında ise kurda önemli bir değişiklik yok. Dolar/TL'de kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 28,59 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.

EUR/USD: Bugün ABD'de haftanın önemli verilerinden ekim ayı tüketici enflasyonu açıklanacak. Beklentiler tüketici enflasyonunun aylık %0,1 ve yıllık %3,3 (önceki %3,7) gerçekleşmesi yönünde. Küresel piyasalarda kritik enflasyon verisi öncesinde iyimser bir hava hakim. ABD 10 yıllık tahvil getirisi %4,63 seviyesinde işlem görüyor. Diğer taraftan Fed'den gelen son şahin açıklamalar nedeniyle piyasalar bu yıl için faiz artışı beklemiyor. Gün boyunca Fed ve ECB yetkililerinin konuşmaları para politikalarına yönelik olası yeni sinyaller bakımından yakından takip edilecek. Öte yandan, Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme ve kasım ayı Almanya ZEW endeksi verileri de bugünkü ajandada yer alıyor. Yatay hareket eden paritede, şu aşamada 1,0660 – 1,0750 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Dün 1.930 – 1.949 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü 1.947 seviyesinde tamamladı. Orta Doğu'daki çatışmaların şimdilik fiyatlamalardaki etkisinin azalmış olması bugün açıklanacak ABD enflasyon verisini daha değerli hale getiriyor. Dün tepki alımlarıyla yükselen değerli madende TSİ 16.30'da açıklanacak veri sonrası sert hareketler görülebilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise dün tepki alınan seviye olan 1.930 bölgesi yükseliş trendi için anlam ifade ediyor. 1.950 seviyesinin üstünde kalıcılık halinde ise 1.965 ve 1.984 seviyeleri hedefte kalabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.